Nieuwsbericht

10-0 voor Oeverzwaluwen 2

Zaterdag 2 november was de dag dat Sweltsjes 2 + de andere teams van Oeverzwaluwen 90 jaar bestonden. Feest zou er dus sowieso komen. Alleen was de vraag of wij er ook een overwinning aan konden toevoegen zodat het feest nog groter zou worden. Dan moest Heerenveense Boys eerst aan de kant worden gezet door ons team vol kwaliteit en talent. Als iedereen de kleedkamer binnen wandelt blijkt dat Erwin vandaag niet coach is. Helaas. Johs (interim coach) krijgt de onmogelijke taak om ons vandaag naar de winst te helpen en hij wil dat gaan doen met de volgende namen; Wilco, Vincent, Arjen, Dirk B, Albert D. Ypma, MPB, Gelke, Jochum, Marthys, Lil Boer en Steinar. Bankzitters; Dirk M (vlagger), camera man Mark en natuurlijk Ingmar.

Wat er zich in de eerste helft zou afspelen is waarschijnlijk nog nooit eerder vertoond in het bestaan van Sweltsjes 2. Een slachtpartij, een oorwassing, een vernedering, geeft het maar een naam want wat speelden wij goed. Sommigen kunnen het nog steeds niet bevatten. Gelke  scoort 1-0. Dan scoort Boer er 4 in een helft, chaos op de bank en ongeloof aan de zijkant want “Boer is on fire,  Heerenveens defence is terrified”. Boer is blijkbaar echt goed. De beelden bewijzen het. Geen lucky goals of intikkertjes. Nee, alleen maar goede goals van onze spits. Vincent mag ook nog een goal maken nadat hij weer eens als vanouds opstoomt over rechts. Marthys scoort naar eigen zeggen ook weer eens “sinds 12 jaar”. Goed bezig Marthys! We gaan rusten bij een ongekende stand van 7-0.

Tweede helft komen Dirk M, Mark en Ingmar in het veld. Wie er uit gingen is bij mij uit het hoofd verdwenen. Nou, daar gaan we weer. Volop kansen voor Sweltsjes 2 maar helaas zou deze helft niet alles er in vliegen op 3 na. Ingmar krijgt 2 wereld kansen maar kopt de ene bal over en schiet de andere op de keeper.. geen rendement. Dirk M is ook dicht bij een goal maar vindt de keeper van HVB. Na nog wat pruts corners van Ingmar waar ook geen goals uit voortkomen weet Marthys plotseling wel te scoren uit een goede aanval over de rechterkant. 2 goals in 12 jaar! Productie verdubbeld!  MPB beloond zichzelf later ook nog met een pracht goal die hij er heerlijk in draait. Dan staat het dus 9-0. Een mooie uitslag zou je zeggen als kijkt naar het 90 jarig bestaan. Helaas dacht Boer er anders over en moest nog even zijn 5de van de wedstrijd maken. Dubbele cijfers!!! 10-0. Einde partij.

Groot feest want zo’n uitslag is niet zo maar wat. Dat komt waarschijnlijk nooit meer voor. Dus werd er in de kantine aardig wat opgedronken. Te veel voor sommigen die zondag “lekker min” waren. Er was ook nog ophef en commotie rondom Boer. Hij wou zijn handtekening/foto sessie annuleren wegens het overmatige succes wat hij eerder de dag beleefde en verwachte zoveel fans dat hij al de shine niet aan zou kunnen en van plan was er tussen uit te knijpen. Gelukkig waren Vincent en Erwin, coach die toch nog was gekomen, scherp en stopten deze walgelijke actie van Boer die er toch aan moest geloven. Foto’tje hier, handtekening daar en al snel zaten menig spelers van Sweltsjes 2, Oev 1 en een aantal van het failliete 3de onder de krabbels van Boer. Hij had de avond van zijn leven en namens iedereen van Sweltsjes 2 hoop ik dat hij dat zondag ochtend met een kater moest bekopen. #cometosweltsjes2

Spring naar toolbar