Nieuwsbericht

12e man juicht Oeverzwaluwen naar de halve finale

Oeverzwaluwen 2 – DWS Oosterpoort 4 (5-4)
“Er is weer een wedstrijd gewonnen en daar hoort een verslagje bij.”

De selectie was deze avond weer goedgevuld met eeuwige talenten. Evert “EDtje met z’n kadetje”, Marcel, Henkie Speer, de jarige Sander, good old Wout KV, Richard, Robbert en Geert maakten hun opwachting. In geval van nood kon er nog een beroep gedaan worden op onze wasvrouw Simon, waarvoor dank. Samen met “de knop” Gert Jan zou hij deze avond het scoreboard in goede banen leiden.

Na alle plichtplegingen op de vierkante meter en een zenuwachtige maaltijd bij beppe moesten er maar liefst 4 tribunes uit de coulissen worden getrokken om alle supporters te bergen. Zelfs de nog ongeslagen Oosterpoorters hadden een x aantal supporters meegenomen uit Groningen en waarschijnlijk omstreken. Alle ingrediënten voor een prachtige avond zaalvoetbal waren dus aanwezig.

Rond 20.45 floot Dhr. Oord voor het begin van de wedstrijd. Direct na de aftrap van onze favorieten volgde balbezit van 4 a 5 minuten, waarin de Oosterpoorters de kat uit de boom bleven kijken. Er vielen enkele kleine kansen te noteren, maar gescoord werd er niet.

In een van de 1ste uitvallen van DWS beproefde hun spits zijn geluk door van een ruime afstand Geert onder vuur te nemen. Helaas voor de Swellen zag niemand minder dan ùs Evert kans om de bal met zijn strakke 30+ billen dusdanig van richting en hiermee Geert kansloos te laten (0-1). Zo zag het verhaal van “een EDtje met z’n kadetje” het levenslicht.

Met een lastige klus in het vooruitzicht bleven de mannen van Zaal 2 concentreert voetballen en was het Henkie Speer, gadegeslagen door de kritische ogen van Jan & Anneke Speer, die binnen een paar minuten met twee prachtige doelpunten de stand op 2-1 bracht. De 1-1 was een prachtige individuele actie langs 2 à 3 verdedigers, geïnspireerd door de Hollandse kost van Beppe en. De 2-1 was een prachtige en kleurrijke combinatie met ons huisrooie Marcel, die met een soepele heupbeweging de bal met de hak panklaar voor de linker van Henk legde.

Halverwege de 1ste helft zagen de nu meer uit hun schulp gekomen Oosterpoorters via een mooie aanval kans een rebound te verzilveren tot de 2-2. Met deze tussenstand leken de zaalmatadors van kant te gaan wisselen, waar het niet dat Marcel en Evert andere plannen hadden. De beide 30-plussers zagen kans de verdediging van de Groningers uit elkaar te combineren, waarin Evert zijn 2de van de avond kon laten aantekenen (3-2). Dit keer gewoon met zijn rechter.

Een halve minuut later vloot de scheidsrechter voor de rust. Tot zover een enerverend potje, waarbij de thuisblijver toch echt de verliezer is.

In de 2de helft bleven de Groningers ‘hoog druk zetten’ en dreigende aanvallen produceren, maar onze favorieten hebben de organisatie achterin goed staan en de 3 spitsen weten de lange ballen voorin goed vast te houden.

Uit zo’n zelfde lange bal werd het mooiste doelpunt van de avond gemaakt. Het was andermaal ùs Evert, vanavond in de spits acterend, die de 4-2 mocht aantekenen. Na een verre worp van keeper Geert kon ùs Evert, de bal op de borst controleren en met een veel te soepele draai voor een 30-plusser de bal pardoes achter de Gruninger keeper deponeren. Naar verluidt greep hoofdtrainer Ton H. direct zijn notitieboekje en lijkt en spitsenprobleem van Oeverzwaluwen veld, met het aanstaande vertrek van “Wut Wut” Rutger Kramer, opgelost.

Tussen de bedrijven door verdiend good old Wout KV nog een pluim voor zijn ‘lezen van de wedstrijd’. Na een overtreding op Robbert ontving een van de Grunigers een gele kaart, Wout KV had de tegenwoordigheid van geest om zelf direct ook een gele kaart te pakken en zo de voor de Sweltsjes 2 altijd risicovolle ‘man meer situatie’ te counteren. Zo zie je maar dat ervaring in het zaalvoetbal erg belangrijk is.

Het was dezelfde Wout KV die enkele minuten voor tijd na een snelle counter de 5-2 mocht aantekenen, de assist kwam op naam van MOTM ùs Evert. Hierna wisselden de Oosterpoorters hun keeper in voor een veldspeler en begon een heus slotoffensief. Dit leed tot 2 vlotte tegendoelpunten en ontstond er een hectische slotfase, waarin alle hormonen, testoron en de wedstrijd-adrenaline tot grote hoogtes stegen. Gelukkig voor de Sweltjes kwam DWS met een man minder te voetballen na een slimme schwalbe van Robbert. Een minuut later konden de vele supporters juichen en is halve finale bereikt!

Ohja! Jan, je sleutel ligt in de brievenbus van Symkewal 1, succes!