Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen JO19-1 2017-2018

2-2 gelijkspel JO19-1

Heerenveen A3 – Oeverzwaluwen A1
Onze zaterdag middag kon niet beter beginnen, want we mochten vandaag gaan shinen op het Skoatterwâld tegen V.V. Heerenveen JO19-3. Wat niet vaak gebeurd is dat het hoogtepunt van de middag voor de wedstrijd was. Waar het eerste nieuws was dat er nog geen scheidsrechter voor vandaag was, wat natuurlijk drie kwartier voor de wedstrijd nog wel een probleempje was. Na het omkleden kwamen we bijna direct oog-in-oog met SC Heerenveen helden Henk Veerman, Michel Vlap en trainer Jurgen Streppel. Die bij de junioren van SC Heerenveen aan het kijken waren die tegen FC Utrecht speelden.

Vandaag moesten we helaas Albert, Mendel en Sven missen. Dus vandaag konden we weer vol aan de bak. Het scheidsrechter probleem was inmiddels opgelost, er waren twee vaders die elk een helft wilden fluiten. Dat deden ze beide voortreffelijk! We begonnen slapjes en slordig aan de wedstrijd. Het was maar goed dat we op een achteraf veld aan het spelen waren want het spel was niet om aan te gluren. Gelukkig wisten we ondanks ons slechte spel toch nog de 0-1 vlak voor de rust op het scorebord te zetten. Uit een corner van Lars wist William de bal in de goal te koppen.

We waren er in de rust unaniem over eens dat we ons moesteen gaan schamen als we hier niet met de 3 punten naar huis gaan. Na de eerste vijf minuten kon die gedachte wel snel weer aan de kant toen we zagen dat V.V. Heerenveen ineens wel verdacht goed was geworden. Ze hadden namelijk bijna een compleet nieuw team erin. Zo scoorden zij in de 50e minuut ook al de gelijkmaker toen er een schot van twintig meter zo de kruising invloog. Terwijl V.V Heerenveen in de eerste helft al blij moesten zijn als ze de bal niet over het vangnet heen schoten. Maar afijn we knokten terug en zo wist Jorn in de 55e minuut de 1-2 weer knap binnen te tikken. Helaas duurde die voorsprong niet lang. Want in de 60e minuut scoorde Heerenveen alweer de gelijkmaker. Hierna voetbalde Heerenveen een stuk makkelijker als ons, maar de echte kansen bleven uit. Dat was bij ons wel anders, Steinar, Jorn en Lars wisten alle drie niet het net te vinden als toen ze de kans kregen op de winnende goal. Dat kwam deels door de gewisselde keeper, maar ook omdat nog steeds de echte scherpte bij ons ontbrak. Helaas eindigde deze middag niet zoals iedereen gehoopt had, en dat is ook het schrijven niet waard.