Nieuwsbericht

25 jaar later, Say Oeverzwaluwen, Say Oeverzwaluweeeeen!!!

De Leeuwarder Courant had al een schitterend artikel geschreven over het dreamteam uit 1992. Dit verslag gaat over de dag zelf en alles wat er georganiseerd was.

Na een maanden lange voorbereiding door Wim van Dijk en Yvonne Veltman en Johan Hoekema kwamen de spelers en familie om een tropische dag samen in sporthal de Sandobbe. Het bestuur van Oeverzwaluwen in de personen van voorzitter Jelle Zijlstra en Wilco Spoelman hadden ervoor gezorgd dat het aan niets ontbrak. Koffie met gebak en met zijn allen tegelijk kijken naar de kampioenswedstrijd in en tegen Buitenpost in 92. Prachtige beelden van vooral heel veel toeschouwers.

Na deze warming up hadden Wim en Yvonne en Johan een prachtige quiz gemaakt. In teams moesten we antwoorden geven op de meest uiteenlopende vragen uit de geschiedenis van ons team. Opvallend was hierbij dat een paar spelers zichzelf wel heel vaak noemden bij vragen als wie was de snelste, hardste, gemeenste, scorende, en minst trainende speler. Gelach was hun deel. Na deze activiteit, konden we allemaal aan de soep met broodjes. Geert de Lange was hierbij de Master Chef volgens mij. Deze lunch liep nogal uit en ging daardoor naadloos over in het hoogtepunt van de middag. De wedstrijd tussen de oudjes en hun kinderen. Vooraf zou je zeggen een makkie voor de gouden ploeg, maar de werkelijkheid was anders. Helaas werd het veld nog net even gesproeid en daardoor waren de oudjes natuurlijk heel erg in het nadeel, want dat deden ze in onze tijd nooit. Rein Smid, bekend staand als een bikkelharde verdediger, werd zo een sterk wapen ontnomen, hij stond namelijk op gymschoenen te glijden. En zo had de jeugd nog wel meer trucjes uitgehaald om de helden uit 92 even te verslaan. Niet een half veld met 7-7, maar een groot veld en met 13 tegen 10. Ja dan merk je toch wel dat trainer Bertus Nijholt de scherpte niet meer heeft van 92. Hier zou hij in die tijd nooit akkoord mee zijn gegaan, jammer. Over de uitslag wil ik dan verder ook niet veel uit wijden, alleen dat de gevaarlijke spitsen van Venema Wim v Dijk en Ype Haytema alle hoeken van veld lieten zien. In tropische hitte, waarbij het publiek alleen maar in de schaduw wilde zitten floot scheidsrechter Ale Zuidema uit Dronrijp een foutloze wedstrijd. Jammer was wel dat hij geen drinkpauze wilde toestaan na 5 minuten voor de oudjes, want de meesten zaten er toen al een beetje doorheen. Na afloop van de wedstrijd werden de penalty’s uiteraard net zoals in 92 veel beter ingeschoten dan de jeugd en zo kwamen de herinneringen uit Drachten toch wel weer goed naar boven. Iedereen bleef heel op de zoon van Jelle vd Veen na. Die moest in een sprint duel tegen Lolke Boersma constateren dat zijn hamstring tegen dit geweld niet bestand was. Na een intensieve behandeling in gestrekte houding door Gerard Flapper(leider) kon hij de derde helft wel weer mee spelen. Al deed hij dat wel met een zachte G. Dit ontlokte Jelle de opmerking vinden jullie het vreemd? Ik hoor het niet meer. Ze wonen tegenwoordig ergens bij Breda vandaar.

Het warme buffet, heerlijk door Peter vd Molen gemaakt ging er om een uur of acht wel in. Het geld in de pot moest voortdurend worden bijgestort, want het was wel weer om goed te drinken. En dat deden de meesten dan ook wel, heel veel biertjes. Al zijn er ook altijd sportmannen die het bij rivella houden. Om een uur of 22.00 sloot voorzitter Jelle Zijlstra de kantine en was het een schitterende dag geweest. Iedereen die mee heeft geholpen aan dit succes nogmaals van harte bedankt!

Zaterdag weer een hele mooie Familie dag bij sporthal de Sandobbe, ook weer leuk!

Goede vakantie allemaal!