Nieuwsbericht

4e plek hoogst haalbare voor Oeverzwaluwen

Zaterdag 19 mei 2018 Nijland- Oeverzwaluwen 1-0
Op bezoek bij kampioen Nijland weet Oeverzwaluwen opnieuw niet te winnen. Werden de mannen uit Nijland thuis nog weggespeeld, vandaag was daar geen sprake van. Nijland was de betere ploeg al hoewel het ook zeker niet goed was van die kant konden de kansen voor de thuisploeg niet op één hand gehouden worden.

De ploegen komen op onder een prachtig vuurwerk. Rookbommen en dikke knallen verwelkomen de beide ploegen. Als de rookwolken zijn opgetrokken is Nijland in de 10e minuut heel dichtbij de openingstreffer als Evert Schreur niet goed bij de bal kan. Gelukkig staat keeper Geert de Lange in de weg en zo blijft het nog 0-0. Als je iets niet wil tegen een ploeg als Nijland is het achterkomen. Dan kunnen ze hun geliefde spelletje spelen. Het eerste kwartier is helemaal voor Nijland en het had daar ook zomaar 3-0 kunnen staan. Eise Feenstra is de eerste namens. Oeverzwaluwen die de goal kan vinden, maar zijn stijlvolle omhaal is niet hard genoeg.
Net als in Koudum is het weer Bonnema die op links een bal krijgt en keurig de lange hoek zoekt en Geert passeert. Dan staat toch nog de dikverdiende 1-0 op het bord.
Hierna verandert er niets. Oeverzwaluwen spelen een slechte eerste helft en gelukkig drukt Nijland niet door, want dan kan de tweede helft wel eens heel lang gaan duren voor Oeverzwaluwen. Als elke kans raak was geweest had vanmiddag de ruststand in Nijland 6-1 geweest.

Oeverzwaluwen wisselt in de rust twee keer en hoopt dat dat iets oplevert. De meeste supporters zitten nog in de kantine als Geert de Lange in de 46ste minuut een zekere 2-0 tegenhoudt. Tien minuten later wordt een corner van de lijn gehaald door Boris Oosterbaan en zo blijven we in leven. De wedstrijd is wel meer in evenwicht en Oeverzwaluwen speelt veel gretiger dan de eerste helft. Nijland blijft de gevaarlijkste ploeg en geven niets weg. Op dat ene moment na in de 73ste minuut als Oeverzwaluwen drie keer mag inschieten binnen de 16 meter maar er ook drie keer een been voor staat. Het geluk van een kampioen denk ik. Bij alle corners heeft Nijland 11 man in de 16 en dan is er door de lucht geen doorkomen aan. Als keeper van Dalfsen dan ook nog eens een goede dag heeft zakt de moed wel wat in de schoenen bij Oeverzwaluwen. Diep in blessuretijd krijgt Steven vd Pal nog een grote kans op de 1-1, maar het lukt vandaag niet meer. Een terechte overwinning voor Nijland. Oeverzwaluwen is vandaag niet goed genoeg. Nijland is fitter en fanatieker en organisatorisch ook beter dus de terechte kampioen.

Wat rest er volgende week dan nog? Een hele mooi derby! Thuis spelen in Koudum tegen de Walde. Dichterbij krijg je de tegenstander niet. De Walde is het hele seizoen al een topploeg en Oeverzwaluwen wil dat het hele seizoen graag zijn, dat is het verschil.
De laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Misschien volgt er bij winst nog een toetje, maar laten we eerst maar eens zeer gemotiveerd aan de wedstrijd beginnen. Als we starten zoals vandaag dan ben je kansloos in een derby. De vierde plek is het hoogst haalbare bij winst. Aan het einde van de competitie sta je waar je thuis hoort. Oeverzwaluwen mag zaterdag laten zien dat dat de vierde plek is. Succes boys!