Nieuwsbericht

6 punten wedstrijd

Na twee vrije weekenden mochten de ‘Sweltsjes’ afgelopen zaterdag op het eigen sportpark aantreden tegen vv Willemsoord. Eind september eindigde de uitwedstrijd in Willemsoord in een 4-2 verlies. Gezien de ranglijst voorafgaand, kon worden gesproken van een 6 puntenwedstrijd voor de Oeverzwaluwen. Het beloofde dus een interessante wedstrijd tussen twee, aan elkaar gewaagde, concurrenten.
In het eerste half uur van de wedstrijd bleek dit ook het geval, beide ploegen waren gezien het veldspel gelijkwaardig. Waar Willemsoord trachtte via het middenveld te voetballen probeerde de thuisploeg door kort op de man te spelen dit, met succes, te voorkomen. Dit resulteerde dan ook in een aantal goede kansen/mogelijkheden voor Wytze, Eise, Jorn, Gelke en Durk. Dit helaas zonder resultaat waardoor de aloude voetbalwet in werking trad. Uit een, makkelijk weggegeven, hoekschop werd door een speler van Willemsoord de 0-1 binnengekopt. En nog maar nauwelijks bijgekomen van de schrik stond het al 0-2. Vanuit een counter via de linkerkant van Willemsoord kwam de bal uiteindelijk bij de meegelopen rechtsback die de bal tegendraads in het net gleed. Zo stond de wedstrijd binnen 5 minuten op zijn kop. Met de 0-2 op het scorebord werd gerust.
Na de rust gingen de Oeverzwaluwen door hoog druk te zetten en het afjagen van de tegenstander op zoek naar de aansluitingstreffer. Dit resulteerde, mede door de solide Willemsoorder achterhoede, enkel in een aantal kleine kansen/mogelijkheden. Tien minuten voor tijd deelde de uitspelende partij de definitieve genadeklap uit: 0-3. Zo ging de wedstrijd voor de ‘Sweltsjes’ als het welbekende nachtkaarsje uit en floot de prima leidende scheidsrechter Broersma na 90 minuten af.
Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Scharnegoutum op het programma, opnieuw een zeer belangrijke 6 puntenwedstrijd. Alle support is welkom!

Spring naar toolbar