Nieuwsbericht

Afsluiten in stijl

Onder prachtige weersomstandigheden speelden we op woensdagavond 25 mei de laatste wedstrijd van dit mooie seizoen. En eindelijk toch een keer tegen Oudega. Na diverse keren te zijn afgelast wegens te weinig spelers bij de tegenstander dan nu toch wel. Heel lastig werd het niet. Eerst de avondvierdaagse lopen is een perfecte voorbereiding voor Jan V, want hij is aardig op dreef. Een enorme pegel van 20 meter en even later een omhaal uit een corner en dan is het al 2-0. Het is dat Jan storingsdienst heeft en voor een scheef gezakte deur naar Leeuwarden wordt geroepen. Wie weet hoe het anders nog was gelopen deze avond. Voor de rust wordt het nog 3-0 door Jan Eelze en met deze stand gaan we een bakje thee doen.
Na rust gaat Jari Bombari op de goal en de keer van de eerste helft Ype gaat voetballen. Het is even wennen in de tweede helft en zo komt Oudega plotsklaps op 3-1. Maar lang duurt dit niet want Ype maakt de 4-1. Oudega is in de tweede helft wat feller en een wissel op het middenveld zorgt er voor dat ze toch wat meer dreiging naar voren hebben. Jari heeft al een aantal goede reddingen verricht, maar tegen een perfect genomen vrije trap is hij kansloos en zo wordt het 4-2.Toch noch een beetje spannend. Maar als Sietse Henk de 5-2 maakt is de wedstrijd wel gespeeld. Zo sluiten we seizoen in stijl af met een mooie overwining.Vijf minuten voor het einde krijgt Hessel een publiekswissel. Na jaren van trouwe dienst hij neemt afscheid van Oeverzwaluwen.
Tijdens de nazit meldt Luitzen dat er nog aardig wat geld in de pot zit. Dit kan natuurlijk niet en we besluiten om op 11 juni op de Kuilart nog een feestje te vieren. Zo sluiten we na 18 overwinningen, twee gelijke spelen en twee nederlagen wat resulteert in 56 punten, 110 doelpunten voor en 45 tegen het seizoen in stijl af.