Nieuwsbericht

Balans dag

Vv Scharnegoutum ‘70 1 – Oeverzwaluwen 1

Gister werd wedstrijd nummer 9 gespeeld tegen vv Scharnegoutum ’70. Na een goede reeks van de mannen van Ton zijn de Sweltjes naar plek vier gestegen. Scharnegoutum heeft ook een goede reeks met winst op Heeg en Oudehaske en klimmen langzaam omhoog. Vandaag staat aansluiting vinden en houden met de top op het spel. Omdat het tweede vrij heeft zijn alle fitte spelers van de selectie aanwezig. De leidsman van vandaag zou bij Steffen in de klas hebben kunnen zitten en staat onder toezicht van een rapporteur. Het loopt hem dun door de broek werd vooraf gezegd door de man met de meeste ervaring van ons allemaal, Laas.

Dan over de wedstrijd. Waar Scharnegoutum om bekend staat maakten ze waar. Fysiek spel en allemaal 100% gaan. De Sweltjes zetten daar in goed weerstand tegen en mijden de duels dan ook niet. Het veld maakt het vandaag ook lastig om te gaan voetballen. Waar dit kan wordt dat gedaan door langs de flanken met Elmer en Steven op snelheid de achterlijn te halen. En anders is daar Jochum die de bal een aantal keren goed achter de verdediging van Scharnegoutum legt. Er komen kansen waarvan in elk geval één gemaakt had moeten worden. Na een 12 minuten valt de goal voor Scharnegoutum. Uit een counter is het nota bene Elmer die op de rechtsback moet verdedigen. De tegenstander weet te ontglippen en rond beheerst af. De Sweltjes wisselen in de eerste helft sterkte periodes af met mindere. De wedstrijd is aardig in balans maar toch hebben wij de beste kansen gehad. Eerst maar een bak thee.

De tweede helft blijkt een spannende en aantrekkelijk helft te worden. Er is veel strijd met soms een overtreding waarvoor een kaart getrokken had kunnen worden. De scheids had vandaag geen zin om die kaarten te geven en wist het mondeling af te doen. Er zijn kansen voor beide teams met als hoogtepunt een scrimmage voor de goal van de Sweltjes. Maar als het Geert niet is die redt dan staat Boris er. Na de wedstrijd had Boris daar van Geert niet hoeven staan. Omdat Geert dat zelf wel had kunnen doen. Geert kan goed met Boris. Er wordt 1-1 gemaakt door Wiebe. Wietze krijgt de bal mee in de diepte. Eise staat achter Wietze en Wiebe en gunt zijn broertje het allerbeste en dus die goal. Eise coacht Wietze goed aan waardoor de bal bij Wiebe belandt die met al zijn hebben en houden de bal met zijn hak binnentikt. Eise kan goed met Wiebe. Het geloof dat we vandaag met de winst naar huis gaan is daar. Het zal echter 1-1 blijven waar beide ploegen niet veel mee opschieten. Zo zijn er uit 9 wedstrijden 16 punten behaald en staan we na de wedstrijd op plek 5.

Volgende week de wedstrijd tegen Workum en us Jente. Hij weet met Workum de koppositie te pakken. Een erg mooi affiche waarbij wij iedereen van harte uitnodigen om ons aan te moedigen. Na afloop is er draaiend rad en Novemberfest!

Spring naar toolbar