Nieuwsbericht

Beladen duel

Oeverzwaluwen 1 – v.v. Workum 1
U heeft even moeten wachten op het wedstrijdverslag tussen Oeverzwaluwen 1 en v.v. Workum 1. Dit lag niet aan de verslaggever van de Leeuwarder Courant die van de week een leuk artikel plaatste over de ‘beladen derby in vriendengroep’. Nee het lag aan Eise en Wiebe die, wat blijkt, niet van stukjes houden. Na onderzoek bleek dat dit om stukjes in de soep gaat. Een stukje over de wedstrijd houden ze wel van. Eise vroeg er in de app zelfs om.

Dan de wedstrijd. Een weerzien met ‘us Jente’. Hij heeft Workum aan het draaien en heeft vorige week de koppositie overgenomen van vv SWZ Sneek Boso. Vanaf het begin van de wedstrijd heerst er een sfeer van strijd. Mede mogelijk gemaakt door de hooligans in spe van Workum die vuurwerk hadden meegenomen. In het veld was het ook zichtbaar door stevige duels en net even wat extra meters maken met z’n allen. Workum speelt met drie achterop en sturen de nummer zes door. Omdat wij dit wisten kreeg Wietze een iets andere rol om dit onschadelijk te maken. Dit ging bij vlagen goed wat resulteerde in veel lange ballen door Workum. En dan lijkt het net of die bal Evert zijn hoofd zoekt. Hij heeft werkelijk alles weggekopt. Leuk detail, Eise had vrijdagavond nog patat lopen bakken met de laatste man van Workum en had daar al even wat steekjes uitgedeeld. De verdediging van Workum was hierdoor gebrand om er hard in te gaan. Onze voorhoedes spelers kregen dan ook heel wat aanslagen te voorduren of er werd even op de teentjes getrapt. Wanneer dit niet gebeurde werd gretig gezocht naar het eerste doelpunt. Deze kwam er. Na een mooie aanval belandt de bal bij Wietze die met een splijtende pass Elmer vrij zet voor de keeper. Elmer rond beheerst in de lange hoek af. 1-0! Workum was ook dreigend en was in de eerste helft drie keer op Geert afgekomen. Maar Geert was vandaag weer lastig te passeren. Wat Workum wel kreeg was gele kaarten. En thee in de rust.

De tweede helft zou het spelbeeld ongeveer hetzelfde zijn als de eerste helft. Workum wat iets makkelijker voetbalt, kansen krijgt maar deze niet weten te benutten. Oeverzwaluwen die als collectief goed weerstand biedt en gevoelsmatig de overhand heeft. Dan maken we een aantal fouten op rij wat eindigt bij Jochum, die in de zestien, zijn tegenstand raakt. Achteraf gaf de aanvoerder van Workum aan altijd snel te gaan in liggen in de zestien. De penalty wordt goed ingeschoten en zo staat het 1-1. We zitten dan rond de 75 minuut. De strijd van beide kanten resulteert dan in een rode kaart voor Workum. De aanvoerder mag er met twee keer geel vanaf. Een man meer en nog een 20 minuten te spelen het moet lukken denk je dan! Maar niks is minder waar want zoals je in het voetbal vaker ziet levert een man meer niet meer overwicht op. Sterker nog het blijft een gelijkwaardig spelbeeld. Als een aanvaller van Workum dan vrij staat een handige kapbeweging maakt en de 1-2 inschiet is het alle hens aan dek. Het zal een bloedstollend einde worden. Waar Evert nog op de lat kopt en het spelbeeld heen en weer vliegt. Tegen het einde van de wedstrijd denken de keeper en nummer zes van Workum leuk te kunnen doen. Ze gaan wat tijdrekken, jutten het thuispubliek op en hangen wat over elkaar heen. Wanneer vervolgens de keeperbal genomen wordt belandt deze rechtstreeks in de voeten van Elmer. Elmer gaf later op de avond aan op dat moment te denken: ‘Ik dacht wow gas geven!’. Dit deed hij vuurde een schot op goal. Keeper redt half en legt de bal voor Wietze die hem binnen kan tikken. 2-2 en een enorme ontlading. Dat daarna nog een speler van Workum er met zijn tweede geel vanaf kan zal de wedstrijd niet meer beïnvloeden. Het was een prachtige wedstrijd waarin alles zat waarvan de vele supporters hebben kunnen genieten. De vriendengroep blijft bestaan. En het biedt een goed uitgangspunt voor de volgende wedstrijd thuis tegen Heerenveense Boys 1.

Een enorme domper vandaag komt in de kleedkamer. Waar Robbert Zonderland aangeeft per direct te moeten stoppen met voetbal. Zijn knie is er klaar mee. Een groot gemis voor Oeverzwaluwen 1! Namens de hele selectie, maar volgens mij iedereen die Oeverzwaluwen een warm hart toedraagt sterkte en kop op!

Spring naar toolbar