Nieuwsbericht

Collectief, vechtlust en inzet

Oeverzwaluwen 1 – v.v. Oudehaske 1
5 oktober heeft Oeverzwaluwen 1 de derde competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld. Gezien de regen die de afgelopen dagen was gevallen werd het veld pas zaterdagochtend vrijgegeven. Naast de consuls van de club hebben wij binnen het team drie consuls die voor de wedstrijd het veld keuren. Wiebe, Elmer en Yvo liepen het veld op, keken naar de grond en deden een aantal flinke stappen. Je zag duidelijk dat het voor Wiebe en Elmer de eerste keer was. Yvo, met zijn groene vingers, zag dat het goed was. We gaan los!
Waar de Sweltjes de eerste twee wedstrijden hebben verloren heeft Oudehaske vorige week de eerste drie punten opgehaald tegen Tonego. Zo vroeg in het seizoen een belangrijke wedstrijd om aan te sluiten bij de middenmoot en het bij vlagen goede voetbal te belonen. Eise wist wel wat nodig was en sprak de legendarische woorden: ‘Collectief, vechtlust, inzet, met zijn allen. Dat lijkt mij al eens wat’.

Vanaf het eerste fluitsignaal blijkt dat Oeverzwaluwen de bovenliggende partij is. Overal op het veld worden de duels gewonnen of is de tweede bal voor ons. Er wordt afgewisseld tussen aanvallen via onze snelle buitenspelers en een lange bal, gezien het veld, vanuit achteruit die de spitsen bereikt. Evert heeft deze wedstrijden vaker gespeeld en past zijn spel, nee, nooit aan tegenstander of veld aan. Een lange bal van hem belandt voor de voeten van Wietze die zijn tegenstander goed afhoudt en de bal uit de draai fraai binnenschiet. Een terechte 1-0! Oudehaske is niet in staat om hier wat tegenover te zetten. En anders is daar Geert die redding biedt.

Na de rust is het spelbeeld niet anders dan de eerste helft. Zo trapt Geert uit, kopt Durk door, loopt Elmer naar voor en zet Steven ons op het goede spoor. Met links maakt hij de 2-0! Wanneer elke kans vandaag gemaakt zou worden zou de score richting de 8-0 gaan. Helaas is dat niet het geval. Op de bank spreek de man met alle antwoorden Daniel Leijenaar (red: de fysio) al over een spitsentraining. Door hem zelf uitgevoerd want ook hier heeft hij wel een antwoord op. Even daarna geeft Evert het voorbeeld aan de spitsen en het team door op een zeer fraaie wijze te scoren. De sterk spelende Steffen zet de bal voor die achter de verdedigers van Oudehaske belandt. De bal is hoog en te ver op te kunnen koppen. Evert zet dan ook zijn airtime aan en vliegt naar de bal en tikt hem fraai binnen. 3-0! Hierna zal hij de woorden spreken: ‘ik ga nog een paar jaar door’. Daar zijn wij er blij mee, Eppes!
Het zal uiteindelijk de eindstand worden. Er is vandaag, als collectief, een goede wedstrijd op de mat gelegd wat geresulteerd heeft in een terechte overwinning. Volgende week een wedstrijd in en tegen Heeg.

Supporters bedankt en tot volgende week!

Spring naar toolbar