Nieuwsbericht

De huid duur verkocht, strijdend ten onder!

Dinsdag 23 mei 2017 ONT-Oeverzwaluwen 2-1
Het seizoen is afgelopen voor Oeverzwaluwen. In Opeinde gingen de mannen van Jan Willem Zwart met 2-1 onderuit tegen ONT. Op een mooie zomeravond voor 400 toeschouwers op een prachtig sportcomplex lijkt alles mee te werken voor een mooie pot voetbal. De winnaar gaat door naar de finale om promotie naar de 2e klas va de KNVB. Maar wat is het dan jammer dat er dan een kunstgrasveld ligt van de slechtste soort. Maar goed we gaan niet opzoek naar excuusjes. ONT is de terechte winnaar van deze tweekamp. In Koudum waren de kansen in de wedstrijd ook op één hand te tellen, en dat was vanavond weer zo.

Wat opvalt is de enorme ijver bij beide teams om meteen druk op de bal te zetten. Er is geen tijd om mooie dingen met de bal te doen vanavond. Daardoor wordt het een hele rommelige wedstrijd en valt er weinig te genieten in de eerste helft. Het eerste gevaar komt van Wietze Peterson in de 7e minuut, maar zijn schot gaat net naast. Het antwoord van ONT komt in de 22ste minuut. Ze mogen een vrije trap nemen op 20 meter voor het doel. De bal wordt keurig om het muurtje heen geschoten. Keeper Kees Witteveen is te laat om de bal te keren en zo staan we weer achter tegen een ploeg waar je liever vanuit de counter tegen speelt dan tegen een ploeg die verdedigen tot kunst heeft verheven. Daar zul je nu dus doorheen moeten voetballen, en dat is geen pretje. Bijna kopt Wietze Peterson nog raak uit een corner, maar de bal gaat rakelings naast en zo gaan we rusten met een 1-0 achterstand. Niets aan de hand, maar een klus wordt het wel om door deze muur van beton heen te komen.

In de rust van de wedstrijd kunnen we nog even naar het live verslag kijken van Harkemase Boys tegen Lisse 2-1,ook een mooie pot! Bij aanvang 2e helft geen wisselingen. De wil bij Oeverzwaluwen is absoluut aanwezig om er wat van te maken vanavond, maar ONT zit er bovenop. Er zit steeds wel een been of een hoofd tussen en de aanvallen van Oeverzwaluwen worden bijna allemaal onderschept door de Dirk Kuyt van ONT Oepie. Wat is die man van waarde voor zijn ploeg. Oeverzwaluwen krijgt wel wat schietkansen uit de 2e lijn maar de schoten gaan allemaal over. Eigenlijk hebben we de hele wedstrijd van beide kanten nog geen uitgespeelde kans kunnen noteren. Oeverzwaluwen speelt wel het meeste verzorgde voetbal, maar het is ONT die in de 64ste minuut de 2-0 maakt. De bal wordt achterin door Niels niet goed weggewerkt en Pilat schiet de bal uit een onmogelijk hoek toch achter Kees 2-0. Ja nu wordt het echt een mega klus. Maar goed nog 25 minuten te spelen, en er zijn grotere wonderen gebeurd in de voetballerij dus we geloven er nog steeds in. Voor trainer Zwart het moment om een dubbele wissel erin te gooien. Tim de Vries en Steven vd Pal maken plaats voor de gebroeders Kramer. Niets meer te verliezen. Evert Schreur trekt naar het front, en daar heeft Oepie het nu wel even moeilijk mee, want het is nu pompen of verzuipen natuurlijk. Bijna kopt Evert een corner binnen, maar het zit vanavond niet mee. Als in de 88ste minuut een speler van ONT rood krijgt, gaan we met nog 5 minuten op de klok hopelijk snel scoren en dan maar hopen dat Oepie gaat instorten. Die goal die komt er inderdaad nog. Jochem Hoekstra lobt de bal in de 90ste minuut prachtig over de uitkomende keeper heen in de goal 2-1. ONT is nu toch wel een beetje zenuwachtig aan het worden, maar de tijd voor Oeverzwaluwen is te kort om nog een keer te scoren. Jammer maar helaas. Volgend jaar weer in de derde klas met weer een derby erbij. De Walde, Workum, QVC, hoplijk NOK, ook weer mooie affiches voor de penningmeester. De ploeg blijft volledig in tact voor volgend seizoen. Met jongens als Dirk Blom, Lars de Vries, Riemer Bootsma, Andries Zijlstra als jeugd achter de hand weer genoeg perspectief om er weer een mooi seizoen van te maken. Trainer Jan Willem Zwart, assistent Hans de Vries, leider Laas Boersma, verzorger Daniel Leijenaar, en grensrechter Ale Zuidema allemaal bedankt voor jullie geweldige inzet voor dit team! O ja en natuurlijk de mensen van de lunch voor de spelers op de zaterdag!

Voor diegene die zaterdag nog geen plannen heeft is er de reünie van het cupwinnaars team 1992 met beeldmateriaal, fotoboeken en andere activiteiten in de sporthal de Sandobbe. Iedereen van harte welkom om te komen kijken. Alvast een hele fijne zomerstop toegewenst en daarna zien we elkaar weer bij onze Oeverzwaluwen.

Jan Willem Zwart Oeverzwaluwen 23 mei 2017