Nieuwsbericht

De wedstrijd van net niet

Zaterdag 18 nov 2017 Oeverzwaluwen-Heerenveense Boys 0-2

De overvolle ziekenboeg bij de Sweltjes was er debet aan dat de punten vandaag niet in Koudum bleven. Maar liefst vier afwezige basisspelers, en daar komt gedurende de wedstrijd nog weer een vervelende knie blessure van Riemer Bootsma bij, en dan ben je snel door je spelers heen in Koudum. Des al niet te min stonden er gewoon 11 gretige spelers in het veld natuurlijk. Het had heel anders kunnen lopen als Eise Feenstra in de eerste minuut van de wedstrijd alleen voor de keeper de bal tussen de palen had geschoten. Helaas gebeurde dat net niet. De twee voetballende ploegen probeerden op het hele slechte veld het beste er van te maken. Oeverzwaluwen had zeker in het begin van de eerste helft een overwicht waarbij de laatste bal net niet goed aankwam en dus de goal maar niet viel. Heerenveense Boys kwam hierdoor wel beter in de wedstrijd en werd zowaar een keer gevaarlijk toen een bal in het doelgebied van keeper Kees Wittenveen kwam. En dat zal je dan altijd zien, precies voor de voeten van de spits die meteen de eerste de beste kans binnenschiet 0-1. Net voor de rust ook nog zodat de mannen van Jan Willem Zwart met een katertje aan de thee mogen.

De tweede helft is weer los als Eise Feenstra net niet Steven vd Pal kan aanspelen omdat de voorzet net met een hak van richting wordt verandert. Als dat niet was gebeurd dan….

Op het steeds slechter wordende veld raakt Oeverzwaluwen het spel steeds meer kwijt en de Boys komen er lekker in. Die ruiken dat er echt iets valt te halen vandaag in Koudum. Jochem Hoekstra is nog dicht bij de 1-1 na een doorkopbal van Niels Altenburg, maar kan er net niet bij. Als de boel achterin steeds meer risico gaat nemen, maken de Boys vijf minuten voor tijd de 0-2 en is de wedstrijd beslist in hun voordeel. Een sportieve wedstrijd van twee gelijkwaardige ploegen. Samen met nog zes andere ploegen staat Oeverzwaluwen nu op een middenmoot plekje. Volgende week is er de uitwedstrijd in Oppenhuizen. Deze ploeg staat een plekje lager op de ranglijst maar is thuis een sterke tegenstander. Dit gaat vast weer een spannende pot worden. Tot zaterdag maar weer!