Nieuwsbericht

Dode spelmomenten nekken Oeverzwaluwen

Zaterdag 16 febr 2019 Oeverzwaluwen- Heerenveense Boys 0-2
Oeverzwaluwen heeft zaterdag de strijd om de tweede plek verloren. Heerenveense Boys ging er met de punten vandoor in Koudum. De strijd achter Wolvega ligt weer helemaal open. De inzet daarvan is een periodetitel. De Boys liggen goed op koers voor de tweede periode, maar ook Heeg doet goed mee. Oeverzwaluwen kan die periode nu op hun buik schrijven.

De Boys beginnen goed aan de wedstrijd. Er zit veel beweging in de ploeg en vertrouwen volop na de stunt tegen Wolvega 6-1 winst. Oeverzwaluwen moet alle zeilen bijzetten in de beginfase. Die hopen ze goed door te komen, maar als de eerste de beste corner van de Boys in de 9e minuut direct achter keeper Andries Zijlstra wordt gekopt is dat wel een tegenvaller. Oeverzwaluwen herpakt zich na de goal prima al levert het geen kansen op en zijn de boys ook nog een paar keer gevaarlijk voor de goal van Andries Zijlstra. Na een minuut of 20 zijn de ploegen gelijkwaardig maar de ruststand blijft 0-1. Er is zeker hoop op een goede afloop. Zo goed zijn de Boys nu ook weer niet is de mening van het publiek.

Ook in de tweede helft is er geen sprake van kwaliteitsverschil tussen beide teams en is Oeverzwaluwen in de persoon van Steven vd Pal dicht bij de 1-1 als hij de paal raakt.

De Boys krijgen de tweede helft ook nog een klein kansje in de 64 ste minuut als de bal voor de goal langs rolt maar niemand van hun het laatste tikje kan geven. Zo blijft het spannend in Koudum tot het einde. De Koudummers kunnen geen echte vuist maken om de achterhoede van de Boys te slopen. Als HVB in de 85 ste minuut een goedkope vrije trap mee krijgen op de rand 16 en die schitterend wordt ingeschoten is het over en sluiten in Koudum 0-2. Twee dode spelmomenten nekken de Oeverzwaluwen vandaag.

Uithuilen en volgende week zaterdag wederom thuis tegen Minnertsga proberen de punten in Koudum te houden. Als ze willen blijven meedoen om de tweede plek in de eindstand is dat eigenlijk wel een must. We gaan het weer zien in de Sandobbe volgende week. Tot dan!