Nieuwsbericht

Drylts út, altyd lestig

Na een mooie overwinning van vorige week op Sleat 2 mocht ’t fjirde deze zaterdag spelen op het ku(ns)tgrasveld van IJVC 3. We gingen gehavend naar Ijlst toe, want er waren nogal wat afmeldingen. Gelukkig had interim leider Brandus (leider Jelte Poiesz liet ons in de steek voor een personeelsuitje van eerder genoemd winkelketen) een aantal A junioren (mini Jan Eelze, mini Eise en Steinar) opgetrommeld om mee te gaan. Klasse geregeld Brandus! Dat we Jelte mistten kwamen we voor de wedstrijd al achter, want het had niet veel gescheeld of we hadden zonder ballen en kleding afgereisd naar Sneek Zuid West.

De wedstrijd begon niet goed voor ’t fjirde, na 2 minuten lag het speeltuig al in het verkeerde netje. Een lange bal werd op de borst aangenomen en beheerst afgerond door de box-to-box speler van IJVC. Daarna was het ’t fjirde wat het spel moest en ging maken. Een aantal goede kansen werden gecreëerd maar helaas niet succesvol afgerond. Na een kwartier de gelijkmaker. Een perfecte, volgens hemzelf, corner van Wout werd met de hand weggeslagen. Duidelijke strafschop. Jorden eiste ‘m op en schoof een beheerst in de linkerhoek. Even later zou ook de 1-2 volgen, een prima voorzet van Jorn aan de linkerkant werd ook prima afgerond door Steinar, een jeugdig doelpunt waar de oude garde met een trotse maar jaloerse blik naar keek. Na een ietwat dubieuze beslissing van de scheidsrechter door ons niet nogmaals een strafschop te geven na duwen van de tegenstander, kregen we ‘m op een exact dezelfde manier wel tegen. Maar gelukkig hebben we een prima keeper op doel staan, met een katachtige redding weet Svenson de strafschop te keren. Vlak voor rust kregen we nog een uitgelezen mogelijkheid om de score uit te breiden. Een mooie één-twee tussen de gebroeders Pries, waar alleen de jongste de snelheid (lees: geen snelheid) van de oudste overschat komt de oudste niet helemaal uit en gaat de kans verloren. We gaan rustten met een mooie 1-2 voorsprong.

In een rust werden de nodige aanpassingen gedaan. Een speciaal moment voor Wiebe Feenstra, hij mocht zijn debuut maken voor ’t fjirde. Het tweede bedrijf een heel ander spelbeeld. Met de wind mee speelde IJVC stukken beter dan de eerste helft. Toch hielden we lang stand, totdat Gert Jon rond de 65ste minuut een gele kaart pakte en we 10 minuten met een man minder moesten spelen. Dit hebben we geweten ook, want snel stond de 3-2 op het scorebord. Dit alles in een tijdsbestek van een paar minuten. Tot overmaat van ramp kregen we ook nog een penalty tegen. Een schot van de rechtsbuiten van IJVC werd via Svenson tegen de hand van Gert Jon gepromoveerd, waardoor de leidsman niets anders kon doen dan de bal op de penaltystip te leggen. Helaas voor ’t fjirde werd de 4-2 gescoord. Daarna werd er een soort alles of niets poging gedaan door ’t fjirde, wat resulteerde in het eerste senioren doelpunt van Jorn en dat moet natuurlijk in ’t fjirde gebeuren. Helaas komen we niet verder dan de 4-3 en gaat deze wedstrijd, maar ook de koppositie verloren.

Maar lang om te treuren hadden we niet, want het bier stond al koud in de kantine. In ieder in de lederhose en zaufen. Volgens mij hadden we deze helft wel gewonnen……