Nieuwsbericht

Jochum Hoekstra

Een goede buur

Na de mooie overwinning van vorige week op koploper Willemsoord, vandaag de derby tegen buur Workum.
Wytze blijft vandaag met een blessure achter het stek en wordt vervangen door de immer ijverige Rutger ,ook Robbert is vandaag niet van de party door een blessure. We beginnen niet goed aan de wedstrijd, Workum is feller en we komen steeds een stapje te laat. Daarbij laat Workum ook leuk voetbal zien Ze komen dan ook al in de 15 min op 1-0 als spits Ybema een schot op goal aflevert die via de rug van Evert van richting word verandert en zo achter de kansloze Kees de goal in ploft. Er komt nog een tegenslag bij als Boris gewisseld moet worden en vervangen word door Sjors Gelukkig krijgen we een buitenkansje als de centrale verdediger van Workum de bal zo in de voeten schuift van Eise die zo alleen op de keeper af kan gaan en beheerst 1-1 binnen schiet.

Hierna bepaalt Workum overigens nog steeds het spel en komen we nog niet lekker in de wedstrijd. Grote kansen krijgen ze overigens niet hierdoor, we komen zelfs bijna op 1-2 als Eise na een mooie actie een puike voorzet aflevert op Rutger die net niet bij de bal komt. In de 40 min komen we zowaar op voorsprong als Tim een voorzet aflevert die een prooi voor de keeper lijkt te zijn alleen glipt de bal door de handschoenen van de sluitpost waar van Eise die vandaag on fire is en de ploeg op sleeptouw neemt profiteert 1-2 . Zouden we dan ook nog met een voorsprong de rust ingaan? Nee hoor opslag van rust komen de gastheren alsnog op 2-2 na matig verdedigen komt er een voorzet vanaf de linkerkant die over alles en iedereen heen gaat maar wel voor de voeten van spits Ybema komt en deze heeft alle tijd om een hoek uit te kiezen.  Nou ja met 2-2 kunnen kunnen wij niet ontevreden zijn gezien het spelbeeld.

Het is duidelijk dat we in de 2e helft beter voor het (kunst)licht moeten komen! De tweede helft begint met ongewijzigde teams. En inderdaad de sweltsjes hebben het nu beter voor elkaar het spel speelt zich nu voornamelijk op het middenveld af. Echt grote kansen komen er pas na de 75 min als Evert uit een corner van Steven net over kopt. Ook Workum krijgt nog een paar kansen maar het lijkt op 2-2 te eindigen. Yvo komt na een paar weken blessureleed in het veld voor Tim. Dan krijgen we nog een vrije trap in de 85 min die Durk richting de goal schiet recht in de handen van de keeper zo lijkt het, maar wederom heeft hij ruzie met de bal en krijgt hij deze niet onder controle en nu is Jochum er al een echte spits bij om voor de laatste keer het net te laten bollen 2-3! Zouden we dan ook nog gaan winnen in de stad? Nou Workum krijgt nog een giga kans maar spits Buma schiet voor de lege goal over!

Zo winnen de Koudumers deze vooral in de eerste helft vermakelijke derby met wat hulp van de goede buur!  Aanstaande woensdagavond spelen we voor de beker thuis tegen zondag 4e klasser Oosterlittens aanvang 20.00 uur Komt allen!

Zaterdag 11 Nov zijn we vrij waarna we op 18 Nov thuis tegen Heerenveense Boys spelen.

Eise Feenstra Oeverzwaluwen