Nieuwsbericht

Fjidde op kampioenskoers

Dinsdagavond 18 april mocht it Fjidde aantreden tegen Beetgum. In de vertrouwde opstelling, zowel op de bank als in het veld, werd er op een ijskoud veld begonnen aan de wedstrijd.

Geert-Luutsen-Roelof-Marcel-Johan-Bonne-Jente-Woud-Klaas-Jan-Jorden begonnen een beetje stroef, blijkbaar nog niet gewend aan deze kou. Maar met twee geweldige doelpunten van Jorden, één met de buitenkant slof en één met z’n kale knikker, werd de rust ingegaan.

In de tweede helft kwamen de wissels er stuk voor stuk in. Brandus-Tjerk-SietseHenk-Ype. Nu werd het een walk-over. Een prachtige corner van Brandus die er ineens in gaat, nogmaals Brandus met een fabuleuze lob vanaf een 20 meter, Ype met een keurig bekeken schot en nogmaals Ype die Brandus na wilde doen en een prachtige lob van een 16 meter fabriceerde. Eervolle vermelding hierbij voor de hardwerkende Marcel-Luutzen-Klaas-Johan-Bonne, een Geert die wederom de nul hield en een Sietse Henk die ook als een echte back uit de voeten kan

Was alles dan super en geweldig? Er waren ook wat kritische aantekeningen te maken. Een Wout die zo graag wilde scoren maar 3 maal scheepsrecht was niet voor hem weg gelegd. Voor Jan was zelf 4 keer 3 maal scheepsrecht niet genoeg. Zelf laatste man Roelof dacht dat er eer voor hem te behalen was, maar blunderde net als Jente en Tjerk voor de goal. Met een beetje meer scherpte had de 10 gehaald kunnen worden.  (uitslag 7-0)

Al met al doen we nog steeds mee om het kampioenschap en kan de trekker met kar maar klaar gezet worden