Nieuwsbericht

Frustrerende middag bij DWP

Zaterdag 30 maart 2018 DWP- Oeverzwaluwen 2-1
De Oeverzwaluwen zitten in een moeilijke periode. De punten komen zeer moeizaam binnen. Ook vandaag weer twee man  geblesseerd van veld. Vorige week tegen koploper Wolvega leuk meegedaan, maar geen punten. De wedstrijd begint pas heel laat. 15.15.

Onder de prima leiding van dhr van der Born gaat het gelijk op. Er wordt redelijk gespeeld. DWP knokt tegen degradatie en wij proberen bovenin te blijven. De eerste echte kans is voor Evert Schreur in de 15e minuut die net naast kopt. Een paar minuten later krijgt DWP een opgelegde kans die ze over schieten. Als Robbert Zonderland net iets te kort terug kopt is het Age Ellert die dit afstraft en keeper Andries Zijlstra passeert 1-0. Oeverzwaluwen speelt een slechte wedstrijd en de frustratie is groot. Er lukt weinig en de koppies gaan wat naar beneden. Toch is er wel hoop op een goede afloop want DWP is achterin ook alles behalve safe. Als dan ook nog Steven vd Pal geblesseerd het veld na 30 minuten moet verlaten wordt het er allemaal niet beter op. Yvo Kramer komt op zijn plaats. We hopen op een peptalk of een tactische ingreep van trainer Haarman in de rust.

De tweede helft speelt Oeverzwaluwen met meer opportunisme. Er komen kansen. Helaas gaat het mis als DWP een terechte penalty krijgt in de 70ste minuut 2-0. Nu hebben we niks meer te verliezen. De wedstrijd wordt wel grimmiger. Als de niet geheel  onpartijdige grens van DWP ook nog eens een dikke kans afvlagt als Eise Feenstra alleen op de keeper af kan gaan, wordt het er niet beter op in het veld. Ook coacht en praat deze man de hele wedstrijd als een assistent coach de hele achterhoede constant bij de les. Daar had de scheids ook best iets van mogen zeggen denk ik. Maar goed, verliezen doe je met zijn allen en de schuld geven aan anderen is altijd een zwakte bod, dus dat gaan we niet doen. Er komt weer hoop in de Koudummer harten als Jochem Hoekstra in de 80ste minuut een vrije trap schitterend binnen schiet 2-1.

Oeverzwaluwen gaat alles of niets spelen. In dat plan past Tymen Hoekstra als stormram, er gebeurd van alles en links en rechts vallen er wat kaartjes. DWP heeft het voordeel dat de tijd in hun voordeel tikt en gooien de trukendoos open om de punten te behouden. Op zich niet vreemd maar dit zorg natuurlijk wel weer voor opgewonden standjes zo links en rechts. Bijna pakken de Koudummers nog een puntje als Wiebe Feenstra dicht bij de 2-2 is, maar hij schiet uit een goede positie naast. DWP verzuimt om de partij af te maken, want die missen ook een paar dotten van kansen op de 3-1.

Helaas pindakaas voor Oeverzwaluwen. De druiven zijn zuur. En vandaag waren we gewoon niet goed genoeg is de conclusie. Echt verrassend is dit nu ook weer niet want we spelen met een hele jonge ploeg die lang niet zo geslepen is als De Witte Peal jongens. Die weten wel waar Abraham de mosterd haalt. Volgende week uit naar Minnertsga. Gewoon weer vol er tegen aan!