Nieuwsbericht

Geluk eens aan sweltsjes kant

DWP – Oeverzwaluwen 26-10-2019
Speelronde 6 is voor de sweltsjes een uit wedstrijd tegen DWP, echter dacht de auteur van het programmaboekje hier anders over en werd hij verrast met de komst van de sweltsjes. Gelukkig was de scheids wel goed op de hoogte welk affiche hij vandaag mocht leiden en was het niet nodig de tas weer in te pakken en terug te keren naar Koudum. Waar de één vroegtijdig de trainer belt om zich zeker te stellen voor een basis plek, was het vandaag Robbert die de trainer om de tuin probeerde te leiden. Door 2 linkerschoenen mee te nemen dacht hij zijn blessure aan de rechterknie te kunnen schaduwen. Helaas voor hem was Ton vandaag scherp en mocht hij alsnog plaatst nemen naast de rest van de leiding en wisselspelers.

Het eerste fluitsignaal klinkt en de wind waait weer recht in het gezicht van de sweltsjes. Werd hierdoor het zicht ontnomen en was het daarom lastig om de aanval van DWP onder controle te houden of is het toch dat het lastig is om 2 spitsen op te vangen. Hoe verder we in de wedstrijd komen hoe duidelijker het wordt, geen van beide was de aanleiding. De mannen pakten goed op en het stond. Waardoor DWP de kansen toch wel moest creëren door de ballen lang en met de wind mee te spelen. Dit pakte een aantal keren goed uit en de kansen kwamen voor de thuisploeg, maar het was Geert de lange die bal een aantal keren goed kon keren. Gelukkig was het speelbeeld niet alleen richting de goal van de Sweltsjes, maar ook de kansen voor hen kwamen. Vele ballen gingen over de rechterkant (steven), met vele acties kwam de bal dan ook voor maar tot een goal leidde het helaas niet. Tot hij het vanaf de cornervlag mocht proberen. Het hoofd van Evert werd gevonden en de bal verdween achter de doelman van DWP. 0-1 ! Voor dat we de kleedkamers weer opzochten was het Wiebe die na een voorzet van Steven de bal goed wist te verlengen, helaas ging hij hierdoor wel langs de verkeerde kant van de paal.

Rust

In de 2e helft was de wind iets gaan liggen en was het voor beide ploegen toch nodig om voetballend bij de goal van de tegenstander te komen. Beide teams komen tot kansen, maar toch weinig worden benut. Het is voor DWP lang wachten tot de stand gelijk wordt, maar het is de invaller Holtrop die zijn na een voorzet de bal vrij langs Geert kan koppen. 1-1 De sweltsjes krijgen een kleine tik, maar deze wordt meteen verwerkt en er wordt een schepje bovenop gegooid. Vele kansen verstrijken, maar tegen de 90ste minuut mag Steffen aanleggen voor een vrije trap. Deze wordt rond de 11 neergelegd en de keeper van DWP onderschept deze, alleen heeft hij de bal niet stevig genoeg vast, want door goed mee springen van Wiebe laat hij deze los. Waar iedereen van DWP vraagt om een overtreding is het Wietze die de bal door iedereen heen in het goal kan werken.1-2 ! De Scheidsrechter oordeelt dat het geen overtreding was en keurt de goal goed.

Mag je het een gelukje noemen voor de Sweltsjes? Ik denk dat het enige telt dat we deze wedstrijd door goed en sterk inzet gewonnen hebben. En de 3 punten mee nemen naar Koudum.

Aankomende Zaterdag 2 November viert Oeverzwaluwen feest wegens het 90-jarig bestaan.Voorafgaand aan het feest mogen de sweltsjes aantreden tegen Tonego. Een ploeg die nog niet op de velden van de Sandobbe hebben gestaan. Komt allen kijken en achteraf mee feesten.

Spring naar toolbar