Nieuwsbericht

Hé Laas!!!

Na een weekje rust stond VVI deze zaterdag uit op het programma. Een pittige tegenstander. Sinterklaas is weer in het land en dat betekend dat een aantal spelers andere verplichtingen hebben. Zo waren pake Klep en heit Hans deze middag bij de intocht van de Goedheiligman aanwezig en dus niet op het voetbalveld. Verder waren de agrariërs onder ons wel aanwezig, maar ver van fit. Na het jaarlijkse bezoek aan een fokveeveiling  in Duitsland, waar behoudens enorme hoeveelheden bier geen verdere aankopen werden gedaan, waren de meesten nog aardig brak. “We skoare elke wedstryd 3 kear!!” aldus SHH, meer deze keer dus niet. (Zie Sietse Henk en Luitzen boven)

Zoals al eerder vermeld is VVI een zware tegenstander. Ze beschikken over veel loopvermogen ook voetballend kunnen ze aardig uit de voeten. We hebben het dan ook zwaar. Al vrij snel komen we op achterstand als na een misverstand tussen Wout en Johan de spits van VVI simpel de 1-0 maakt. Met heel veel inzet proberen we de gelijkmaker te forceren, maar er is eigenlijk geen doorkomen aan. Jente verlaat het veld als hij na een omhaal verkeerd terecht komt. Helemaal dizzy en met bloed in de mond gaat hij er van af. Het blijkt gelukkig later allemaal mee te vallen. Maar met deze achterstand gaan we thee drinken.

Na de rust trekt VVI nog een blik wisselspelers open. Het was de eerste helft al behoorlijk zwaar, maar de tweede helft wordt het er niet veel beter op. Stefan en Gertjon krijgen nog een paar mogelijkheden, maar meer wordt het niet. VVI daarentegen krijgen nog legio kansen.  Via twee keer op de binnenkant van de paal gaat de bal er op mirakuleuze wijze niet in. Een bal via de onderkant van de lat er uit en Sven heeft nog een aantal prima reddingen, maar ze scoren nog wel drie keer. Zo gaan we met een 4-0 nederlaag weer naar huis.

Met één punt uit de laatste drie wedstrijden zijn de resultaten ronduit matig te noemen. Ook een chronisch conditiegebrek gaat It Fjirde steeds vaker parten spelen. We hadden vorige week het plan dan ook opgevat om weer eens te gaan trainen. Maar helaas. Laas heeft afgelopen week alle trainingen helaas  afgelast. Volgens Laas was het trainingsveld helaas onbespeelbaar. Hebben wij weer.  Jammer Laas. Helaas pindakaas.