Nieuwsbericht

Het is weer fijn een Oeverzwaluw te zijn

Zaterdag 28 okt 2017 Oeverzwaluwen-Willemsoord 5-1
Oeverzwaluwen is vandaag een maatje te groot voor Willemsoord. De koploper kreeg een dik pak slaag in de Sândobbe. De winst in en tegen NOK vorige week hebben de druk en spanning van de ploeg van trainer Jan Willem Zwart en Hans de Vries gehaald lijkt het wel. Vanaf het begin was het vuurwerk in Koudum. In de eerste minuut scoorde Jochem Hoekstra al de 1-0. Helaas werd deze goal wegens buitenspel afgekeurd. Het had een waarschuwing voor Willemsoord kunnen zijn, maar voor dat ze er erg in hadden stond de 1-0 toch op het scorebord. Uit een corner van Jochem Hoekstra schoot Boris Oosterbaan als een echte spits de bal bij de eerste paal hoog in de touwen. Een hele beste corner. Doordat beide ploegen er een wedstrijd van wilde maken en vol op de aanval spelen is het een mooie pot voor de supporters. Steven vd Pal ramt in de 30ste minuut nog een vrije trap op de lat, maar de 2-0 valt een minuut later als de sterk spelende Jochem Hoekstra de 2-0 binnen schiet. Willemsoord met technische vaardige spelers is niet voor niets koploper en wordt nu ook steeds gevaarlijker. Niels Altenburg is heel dicht bij de 3-0 maar de keeper redt in een 1 tegen 1 situatie. Als de bal in de 42 ste minuut slecht wordt weggewerkt en zo voor de voeten van Joris Kramer valt weet die hier wel raad mee en zo staat het op slag van rust 2-1. Toch een tikje, want het was een onnodige goal. In de nieuwe kantine smaakt de koffie prima want er is genoeg te beleven in de eerste helft. Spannend wat de tweede helft gaat brengen.

De tweede helft gaat door zoals het beeld in de eerste helft ook al was, een beter Oeverzwaluwen. Deze keer is het de goed spelende Eise Feenstra die zich prachtig vrij speelt en op volle snelheid Jochem Hoekstra voor de goal vrij ziet staan en de bal keurig afgeeft. Jochem kan nog net met het puntje van zijn schoen bij de bal en scoort zo de 3-1. We zitten nu in de 49ste minuut. Hierna gaat de wedstrijd op en neer en krijgt Willemsoord ook zeker kansen om te scoren, maar de verdediging van Oeverzwaluwen houdt prima stand vanmiddag.

Daarbij moet gezegd worden dat Evert Schreur wel een paar keer heel belangrijke ingrepen verrichte. Als in de 78 ste minuut een speler van Willemsoord rood krijgt is het verzet gebroken bij de koploper. Een paar minuten later kopt Niels Altenburg een lange bal door op Wietze Peterson, die mag alleen op de keeper afgaan en dan weet je het meestal wel 4-1. Dit is het moment voor de trainer om drie wissels in te brengen. Hierbij moet even vermeld worden dat Jorn Pries zijn debuut in het eerste elftal maakt vandaag. We hopen dat hij net zo goed als zijn vader mag worden. Ook Eise krijgt zijn beloning vandaag als hij vlak voor tijd de 5-1 binnen mag schieten. De trouwe supporters kregen vandaag waar voor hun geld. Wel met beide benen op de grond blijven staan denk ik, want volgende week wacht er alweer een derby, namelijk Workum uit. Die kreeg vandaag met 5-1 aan de broek, dus die zullen ook iets willen recht zetten volgende week. It twadde wist vandaag ook van koploper Heeg te winnen en It Fjirde won van Sleat, en zo is het dit weekend dus weer fijn om een Oeverzwaluw te zijn!