Nieuwsbericht

Het mirakel van Oudehaske

Zaterdag 24 nov 2018 Oudehaske- Oeverzwaluwen 2-3
Wie zaterdag alleen de eerste helft heeft gezien, zal zijn ogen niet geloven als hij de 2-3 eindstand ziet. Na een belabberde eerste helft vindt Oeverzwaluwen na rust de sleutel van de wedstrijd weer terug. Nog voor aanvang lijkt het geloof bij Oeverzwaluwen in een goede afloop niet al te groot te zijn. Echt raar is dat niet als je topscorer Peterson en steunpilaar Zonderland moet missen. Verder nog Boris Oosterbaan en Dirk Blom in de ziekenboeg en Tim de Vries gepasseerd wegens het niet trainen is niet spelen beleid.
Trainer Haarman zal er toch wel even goed voor zijn gaan zitten om een plan voor deze wedstrijd te bedenken. Als de wedstrijd dan gaat beginnen in Oudehaske zijn er toch wel wat omzettingen in het team natuurlijk.

De 2-0 voor Oudehaske

Om te zeggen dat het lekker loopt? Voor geen meter! Logisch als er meerdere spelers op posities staan waar ze niet aan gewend zijn. Oeverzwaluwen wordt overlopen en binnen 8 minuten staat het dan ook zeer verdiend 1-0 voor Oudehaske. Ze mogen van geluk spreken als de 2-0 een kwartier later wegens buitenspel wordt afgekeurd. Zo blijven de Sweltjes in de race. Keeper Geert de Lange moet zijn talenten nog een keer in een één tegen één situatie laten zien en keert de bal waar iedereen eigenlijk al op de 2-0 had gerekend. Zet Oeverzwaluwen er dan niets tegenover? Nou niet veel. Een paar kleine kansjes voor Evert Schreur en Eise Feenstra, maar dat was het dan ook wel. Vlak voor de rust komt dan toch ook nog de lang verwachte 2-0 van Oudehaske. Verdedigend staat het niet goed en deze keer kan Geert er ook niks meer aan doen. Het is misschien wel de slechtste eerste helft van het seizoen voor de Oeverzwaluwen. Gelukkig is de schade nog te overzien is de conclusie in de rust.

Na de rust mag Tim de Vries zijn rentree maken ipv Jochem Hoekstra. Als zelfs Eise Feenstra zijn moeder nog in de kantine zit is het haar zoon die na een assist van Evert Schreur in de 46 ste minuut de 2-1 maakt. Oudehaske is nog niet wakker en Oeverzwaluwen gaan nu echt geloven in een goede afloop. De motor loopt nu veel beter. Gelukkig heeft Haarman in de rust wat spelers op andere posities neergezet en dat maakt een groot verschil. In de 65 ste minuut is het na een vrije trap van Steffen Haytema, Evert Schreur die net voor de uitkomende keeper de 2-2 binnen kopt. De schade is helemaal weggewerkt en dat is reuze knap van deze gehavende ploeg. De wedstrijd ligt nu helemaal open en verloopt sportief. Keeper Geert de Lange redt nog een keer voortreffelijk als hij een schot uit de goal slaat op zijn reflexen. We zitten inmiddels in de laatste 10 minuten van de wedstrijd en wie scoort die wint. Steinar Lageweg maakt plaats voor Jorn Pries in de 80ste minuut. Trainer Haarman heeft een gouden handje met deze wissel, want het is Jorn die bij zijn eerste balcontact de winnende goal 3-2 binnen kopt. Tim de Vries is met een afstandsschot nog dicht bij de 2-4 maar de keeper kan nog redding brengen. Als de goed leidende scheidsrechter affluit is de verbazing bij het publiek aan beide kanten groot. Geen gestolen overwinning maar wel een hele lekkere. Compliment voor de veerkracht en strijdwijze in de tweede helft. Het is te hopen dat de blessures van genoemde spelers snel opknappen want de achtervolging op Wolvega geven we zeker niet op. Die zullen de hete adem in hun nek moeten blijven voelen. Wie weet gaan die ook eens punten verspelen. Volgende week een thuiswedstrijd tegen Berlikum. Natuurlijk is de steun van de supporters zeer welkom. Oant dan.