Nieuwsbericht

JO10 toont veerkracht!

Afgelopen zaterdag vertrokken we met het team van JO10 naar Oppenhuizen voor de wedstrijd tegen JO10  TOP’63.

Thymen, Sander, Wesley, Tygo, Sem, Readbad en Riemer (Djurre ontbrak) waren vol goede moed. Er was immers dit seizoen al twee keer eerder gewonnen van TOP’63, eerst voor de beker (6-2) en later in de competitie (6-5). Dus dat zou ook nu vast wel weer goed verlopen. Daar dacht TOP echter heel anders over!

Waar onze mannen wat gemakkelijk aan de wedstrijd begonnen, ging TOP er onmiddellijk vol bovenop. En uit een fraaie kopbal scoorde TOP al snel de 1-0. Enigszins beduusd door de felheid van TOP werden onze jongens compleet overrompeld, en begon de teller op te lopen: 2-0, 3-0, 4-0, 5-0…oei! Kort voor de pauze werd het dan gelukkig nog 5-1, maar dit kwam wel even aan.

Maar waar de jongens van TOP in de rust al volop overtuigd waren van een overwinning (en dit ook wel lieten horen…) waren onze mannen gelukkig niet echt aangeslagen, en zo begonnen zij vol goede moed aan de tweede helft. Met de wind nu in de rug ging het duidelijk beter, en het duurde dan ook niet lang of de 5-2 kwam op het bord. Oeverzwaluwen begon nu steeds meer aan te dringen en waar voor rust alles fout liep, lukte het nu juist allemaal wel. Het duurde even maar zowaar, daar was dan ook de 5-3. Daarna ging het hard: 5-4, 5-5. Het werd spannend en TOP probeerde nog eens terug te komen maar dat lukte niet, de overtuiging was er niet meer. Onze jongens gingen voor de winst, en ja daar was de 6-5! In de slotfase werd het zelfs nog 7-5. Waar een enkeling bij TOP zijn emoties niet meer de baas kon, waren onze jongens dolblij met deze geweldige comeback.

Een prachtige prestatie!

Rein Couperus

Spring naar toolbar