Nieuwsbericht

JO19-1 – Terschelling JO19-1: 5-5

Op zaterdag 29 september stond eindelijk onze eerste competitie wedstrijd op het programma. Na 2 goede wedstrijden te hebben gespeeld in de beker, waren we klaar voor de eerste 3 punten tegen Terschelling JO19-1. Helaas werd dat nog een hele moeilijke opgave omdat we na een kwartier al met 4-0 achter stonden. Toch bleven we hopen op een goede afloop. En zo werd ook terecht de 1-4 een mooie lange bal kwam over de verdediging van Terschelling heen bij Steinar in de voeten en maakte hem koelbloedig af. Niet veel later werd Lars de diepte in gestuurd die hem voor kon geven op William die met een mooie kopbal de 2-4 kon maken. Vlak voor de rust kwam ook nog de 3-4 op het scorebord. Lars die nu een voorzet op Steinar gaf, zijn schot werd geblokt maar William was er als de kippen bij en schoot de 3-4 binnen!

In het tweede helft moest er nog wel wat gebeuren. Na heel wat grote kansen kwam de 4e goal er maar niet voor ons. Maar in een snelle counter wist Mendel Albert te bereiken die als Henk Veerman de 4-4 binnen wist te schuiven. Al snel daarna kon William de 5-4 binnen tikken op aangeven van Jorn. Met nog 20 minuten te spelen zou het nog een hele spannende wedstrijd worden. In de 85e minuut kon Lars de overwinning definitief binnen slepen met een penalty, maar helaas werd de penalty gemist en zou het nog 5 minuten doorbijten worden. De blessuretijd begon in te gaan als de scheidsrechter ineens een penalty aan Terschelling de penalty werd dit keer wel goed afgerond. En niet lang daarna ging de bal alweer op de stip. Maar deze penalty werd acrobatisch uit de hoek geplukt en bleef de stand 5-5.

Teleurgesteld gingen we terug naar de kleedkamer, er had veel meer in gezeten dan 5-5. Al is het wel knap om van een 4-0 achterstand terug te komen. Nu maar hopen op een beter resultaat tegen in en tegen Berlikum JO19-1.