Nieuwsbericht

Jongensdroom

Afgelopen zaterdag 5 november 2016 mocht ‘It Twadde’ aantreden tegen de WaterPoortBoys uit Sneek. De Snekers doen vooralsnog leuk mee in de competitie met een 3e plaats. Voor ‘it Twadde’ minder hosanna, want die moeten het doen met een plaatsje in de onderste regionen. Een lastige uitwedstrijd dus voor de Sweltsjes.

2e-robert-peterson-wpb-5nov2016Met 14 man vertrokken de Koudumers naar Sneek om daar om 12:15 uur af te trappen. De wedstrijd begon niet al te best, na 5 minuten stond het al 1-0 voor de WPB. In het eerste kwartier waren de WPB de betere, maar door een aantal goede reddingen van debutant Brandus van Beveren bleef de minimale score uit het bord staan. Na dit offensief van WPB was het eigenlijk alleen maar Koudum wat de dienst uitmaakte in Sneek. Na een half uur spelen dan ook de terechte gelijkmaker. Een goed lopende aanval van Koudum komt bij spits Tymen Hoekstra terecht. Tymen legt de bal goed neer voor Jan Eelze en die maakt ‘m subliem, via een voet van de verdediger, af. Ook Wiljan krijgt een goede mogelijkheid tot scoren, maar hij ziet zijn kopbal net naast gaan. We gaan rustten met een 1-1 gelijkspul.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld als in de 1e helft. De Koudumers hebben het heft in handen en de WPB speelt slordig. Alleen de laatste pass van de ‘Sweltsjes’ gaat niet altijd even goed. In de 70ste minuut een speciaal moment voor centrale verdediger Robert. Vanaf de F’jes heeft hij al naar dit moment uitgekeken. Omdat aanvoerder Jan Eelze werd gewisseld voor Jente Renema, kreeg Robert Peterson de aanvoerdersband om zijn hand (zie foto). Het is hem gegund. Je zag hem ook gelijk de leidersrol op hem nemen. Hier kan hij trots op zijn dat hij dit heeft bereikt in zijn, nog prille, voetbalcarrière. Ook Jan de Vries Kiprich en Sietse Henk vallen in. Met name Sietse Henk kreeg nog een nog een belangrijke rol in de wedstrijd. In de vierde, vijfde of zesde minuut van de verlenging gaat meneer Haytema op avontuur en sleept er een strafschop uit. Nadat iedereen de bal had aangeraakt om hem te nemen, mocht uiteindelijk Jesper de Vries dit kansje gaan klaren. En dit deed hij. 1-2. Na dit heugelijke feit floot de scheidsrechter ook gelijk af.

Voor het eerst sinds 17 september weer een overwinning voor ‘It Twadde’. Aankomende zaterdag staat de wedstrijd Oeverzwaluwen 2 – Heeg 2 op het programma. Om 12:30 uur zal het eerste fluitsignaal klinken.