Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen JO19-1 2017-2018

Leovardia A2 – Oeverzwaluwen A1

Dit weekend stond de wedstrijd tegen Leovardia JO19-2 op het programma. En dat als hoofdact op veld 1, op de grote mannen tijd namelijk half 3. We waren ook van plan om te vlammen, ook omdat we na vorige week wat recht hadden te zetten. Maar helaas moest dit wel zonder Mark, Wiebe en Peter Jan. Gelukkig hadden we wel onze harde kern Ingmar mee.

Toen de wedstrijd begon werd ons één ding wel duidelijk, hier moeten we wel met 3 punten weg gaan. We zagen grote kansen van Albert, Lars en Jorn gekeerd worden door de goed keepende doelman van Leovardia. We maakten het onszelf weer zo verschrikkelijk moeilijk door niet te scoren. Waardoor nu ook Leovardia weer kansjes kregen. Maar toen kwam toch eindelijk de verlossende goal. William die de bal over de verdediging heen passte kwam precies bij Jorn in de voeten die rustig bleef en de 0-1 scoorde. Dat was ook wel het enige positieve van de 1e helft.

Na lekkere limonade uit de jerrycan waren we er klaar voor om in de 2e helft te laten zien wat we echt kunnen. En op het eerste gezicht leek dat wel aardig te lukken. Jorn die weer zijn mooie acties op het middenveld kon uitvoeren. Maar toch werd richting het uur de 1-1 gemaakt, na slecht wegwerken achterin kwam de bal in de voeten van de Leovardia speler. Hierna moest de druk weer naar de goal om hier met de punten na huis te gaan. Na vele pogingen lukte het niet op weer op voorsprong te komen. Omdat Sybrand door zijn enkel ging, kwam Albert er weer in. Die bijna direct wist te scoren, maar helaas werd hij afgevlagd. We gingen richting de blessuretijd zonder een verdiende voorsprong. Maar daar was dan toch in de 90e minuut het doelpunt wat we nodig hadden. Albert die de bal van Jorn in de voeten kreeg en hem natuurlijk naar zijn linker legde, en hem achter de keeper in het net schoot. Na het bescheiden juichen van Albert moest er nog wel wat gebeuren om de boel achterin dicht te houden. Als in de 95e minuut Jitse nog een diepte bal op Lars gaf, kon Lars de 1-3 binnen schieten. Direct daarna was ook de wedstrijd afgelopen. En konden weer terug naar het vertrouwde Koudum. Met natuurlijk de punten en de jerrycan!

Als laatste moet nog even genoemd worden om Albert nog even wat zelfvertrouwen te geven dat hij de echte matchwinner is ondanks de late 1-3, en dat op de manier van zijn grote idool Henk Veerman! Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, en dat tegen SJO Warga WWS JO19. Daar zullen we weer willen laten zien wat we echt kunnen!

Spring naar toolbar