Nieuwsbericht

MAR JO HEWWE MEER ERVARING

Deze zaterdag mocht it tredde/fjirde aantreden in en tegen Arum.
Door onbekende oorzaak kwamen we 10 minuten voor de wedstrijd aan en dus geen tijd voor een warming up.
John Hol en Gert Jan Hoekstra kwamen ons versterken. Als ‘nieuwe’ vaste speler mochten we Stefan verwelkomen, die het oude (zwaluw)nest weer gevonden heeft (jammer van het debutanten bier).

De tegenstander was zich al aan het warm lopen met pionnetjes en zij aan zij loop oefeningen, en dat waren we niet gewend.Dus zonder warming up begonnen we aan de wedstrijd een beetje stram,de spieren werden hier en daar nog gerekt onder de wedstrijd.Maar net zoals een oude diesel zodra die warm is, is deze niet meer te stoppen.
Sven stond op de goal achter in mochten Mini Laas, Hans R. Marcel En Hans Z. de jeugdige spelers tegen houden, op het midden veld stonden John H. Gert jan, Jente en Bonne , als spitsen mochten Sietse Henk en Stefan het veld betreden.

Zoals gezegd begonnen we stram maar na een kwartier kon Sietse Henk met een mooie solo de 0-1 binnen schieten. It Tredde/Fjirde kon naar hartelust combineren en kreeg daar ook alle tijd en ruimte voor. Het was wederom Sietse Henk die de verdediging van Arum 2 achter zich liet en de bal goed breed lag op Sefan die hem voor het intikken had 0-2. Sven had nog niets te doen gehad en dat zal de hele wedstrijd ook zo blijven. Er kwamen steeds meer kansen voor de sweltsjes Hans Z wilde bal met zijn neus binnen koppen, Sietse Henk met een schot op de lat,die net net binnen geschoten kon worden door Stefan. Er zat geen gedachte achter het voetbal van Arum 2, de achterhoede kreeg het ook niet heel moeilijk en van daaruit werd er heel makkelijk gevoetbald zelfs Jelte was trots op het voetbal wat hij zag. Jente kreeg de bal op de zestien speelde een paar man uit en schoot snoei hard in de goal, 0-3. Toen vond de scheidsrechter het genoeg en floot voor de rust.

Sietse Henk vertelde in de rust dat een van de spelers hem aansprak en waarbij Sietse Henk zei dat hun wel meer conditie moeten hebben waarbij de 17 jarige jonge zei “mar JO hewwe meer ervaring”, waarbij de 42 jarige zich 20 jaar ouder voelde. In de 2e helft kwamen Luutzen en Jorden erin,waarin eigenlijk niet zoveel meer gebeurde, John Hol en Hans Z. kregen nog 2 goeie kansen maar Wij vonden het wel goed en de tegenstander kon vandaag niet beter.
It Tredde/ Fjirde is bezig met een goede reeks 9 punten uit 4 wedstrijden.

Volgende week is het Tredde/Fjirde vrij dus kunnen de spelers vrouwen het things to do boek(je) te voorschijn halen

 

Spring naar toolbar