Nieuwsbericht

Nazomer doen Oeverzwaluwen goed

Zaterdag 6 oktober 2018 Oeverzwaluwen- Heeg 5-0
Op een zonovergoten sportpark de Sandobbe starten beide teams aan deze wedstrijd. Na de prima pot vorige week in Heerenveen is ieder benieuwd of die vorm kan worden vastgehouden tegen het altijd stugge Heeg. Trainer Haarman heeft zo langzamerhand weer beschikking over een fitte selectie en dus concurrentie in de selectie. In de eerste helft is de wedstrijd in het begin in evenwicht. Over en weer krijgen beide teams kansjes. Wat wel opvalt is dat Oeverzwaluwen voor elke bal aan het vechten is, en dat is mooi om te zien. Heeg is vooral gevaarlijk via de snelle Johannes Hoekstra die zijn hele jeugdopleiding bij ONS Sneek heeft genoten en alle aandacht nodig heeft. De verdediging van Oeverzwaluwen heeft de handen vol. Voor Oeverzwaluwen zijn Jochem Hoekstra, Steffen Haytema en Evert Schreur dicht bij de openingstreffer. De keeper van Heeg staat echter een beste partij te keepen.

Doelpunt Sjors

Helaas moet Jochem Hoekstra en een ernstige blessure van het veld worden gedragen en dat is natuurlijk balen als een stekker voor hem. Trainer Haarman brengt na een blessure Robert Zonderland in die eigenlijk nog even in de wacht moest, maar teambelang staat voorop voor Robbert en hij gaat toch maar in het veld plaatsnemen.
Na 45 minuten staat er nog steeds 0-0 op het scorebord. Er valt niet veel van te zeggen. Het kan echt alle kanten op.

Als de meeste supporters nog aan de thee zitten is het de eerste de beste voorzet van Oeverzwaluwen die door de Heeg keeper wordt losgelaten en de bal valt precies op het hoofd van Wietse Peterson. Die anticipeert prima en kopt de bal over de keeper in de lege goal 1-0. Een mooi begin van de tweede helft. Heeg is in de 60ste minuut heel dicht bij de 1-1 als Keimpe Brander na een voorzet van Hoekstra net over kopt. Hierna is het Oeverzwaluwen dat de lakens uitdeelt. De uitstekende conditie en onderlinge coaching zorgt er voor dat er als een team wordt gestreden. Het is een prima spelende Eise Feenstra die een mooie assist geeft op Wietse Peterson en die schiet van 20 meter de bal snoeihard achter de Heeg keeper 2-0.

3e doelpunt Wietze

De onvermoeibare Steven vd Pal gaat op karakter achter een diepe bal aan, haalt de achterlijn en geeft een mooie trekbal op Sjors Melchers die op zijn beurt prima staat opgesteld en die maakt de 3-0 in de 78ste minuut. Heeg is geknakt. Er is nog een kwartier te spelen en de kansen blijven komen. Twee keer wordt de Heeg keeper nog gepasseerd. Beide goals door op snelheid om de uitkomende keeper heen te gaan. Door Eise Feenstra en voor Wietse Peterson zijn derde is het dus raak en 5-0. Het is lang geleden dat het thuispubliek zo’n beste uitslag heeft mogen toejuichen. Een uitstekende teamprestatie waarbij het technische trio Haarman, Laas Boersma en verzorger/ assistent Daniël Leynaar zeer tevreden mogen zijn. Het team staat er goed op! Wat nog wel een vermelding waard is dat onze trouwe supporter Harry Amsterdam zijn verjaardag vierde vandaag en dan is een 5-0 een mooi cadeau voor Harry.
Volgende week uit naar Willemsoord. Hopelijk kunnen we daar de opgaande lijn weer doortrekken. Tot zaterdag maar weer.