Nieuwsbericht

Nok 2 – Oeverzwaluwen 2

Vandaag stond de wedstrijd tegen nok 2 op het programma, met het nieuws dat meesten van de A’s (jo-19), senioren zijn geworden. Kunnen we bij OEVERZWALUWEN, vier senioren teams vullen, en zijn we bij het ‘UT TWADDE’ een jonge gretige ploeg, met hier en daar een iets ouder iemand, waarvan de jeugd veel kan leren. ⚽

We weten van nok 2 dat dit zeker geen ‘minne ploeg’ is. Met oud spelers van nok 1 wisten dat we vandaag een lastige wedstrijd op het programma stond. Natuurlijk gingen we met goede moed het veld op en geven alles voor die punten.

Het voetbal wat we vandaag speelden was zeker niet slecht, dat betaalde zich gelijk uit met een dikke kans van ingmar de vries. De bal kwam helaas onderweg naar het net, de keeper van nok tegen, die hem misschien met een beetje geluk tegen het been aan kreeg en dus geen vroege goal. In een helft met een iets beter oeverzwaluwen waar de kansjes bleven. Het jammere was dat we ons zelf niet wisten te belonen. Ook werd er in de 16 van oeverzwaluwen een overtreding gemaakt wat schijn had van een penalty maar dat wuifde de scheidsrechter keurig weg. Ook mag er gezegd worden dat het prachtig voetbal weer was en dat het nodige (luie) zweet er weer uit is.  Rustsignaal 0-0 dus tijd voor een warm bakje thee, wat beter een koud ijsje 🍦 kon zijn. Na een goede 1e helft konden we zeker niet ontevreden zijn maar een goal aan de kant van ‘UT TWADDE’ was niet onverdiend geweest.

2e helft

Na het fluitsignaal begonnen we weer, kansen aan beide kanten. We kregen wat meer drang naar voren wat zorgde voor wat meer ruimte voor de middenvelders van nok. Ook nu hadden we moeten scoren, en zo ons voetbal te belonen alleen dit gebeurde niet, na 80 minuten gestreden te hebben. Werd er door een voorzet uit de vrije trap gescoord, wat niet verdiend was. Jammer voor ‘UT TWADDE’ en corne veenstra een jonge keeper die overigens een keurige wedstrijd keepde dus dat komt wel goed. 1-0 nok ‘jammer’.De laatste minuten werd ‘ruimer’ en stormram joey tromp naar voren gestuurd, die ook bijna nog wist te scoren maar helaas de doelpaal trof. Op bijna de zelfde manier als de 1-0 maar dan aan de andere kant,werd de 2-0 gemaakt door nok. Ook kreeg nok nog een penalty wat niet terecht was, maar die werd huizenhoog overgeschoten. Deze bal wisten we op ‘de sandobbe’ in koudum weer te vinden.

Eindsignaal.

Zonder punten keerden we terug naar koudum, maar met een opgeheven hoofd. Het komt wel goed met ‘UT TWADDE’, we hadden ons zelf moeten belonen en zeker een punt was niet onverdiend geweest. Volgende week zijn we vrij, die week erop voetballen we om half 1 thuis tegen delfstrahuizen, dus wees allen welkom.