Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen 1 stijgt met stip

Dinsdag 1 mei 2018 Bant- Oeverzwaluwen 0-1
In de week van de waarheid moeten onze jongens uit naar Bant. Op deze mooie avond op de dag van de arbeid staat er veel op het spel. Deze inhaalwedstrijd kan bij winst veel lucht geven wat betreft eventuele PD wedstrijden. Bant is een rechtstreekse concurrent en kan de punten ook wel gebruiken. Trainer Zwart heeft een hele smalle selectie en in deze fase van de competitie spelen er ook wat blessure’s op zodat de hele bank vandaag bestaat uit A junioren. Met een goed gevoel na de wedstrijd van zaterdag waarin koploper Nijland duidelijk de mindere was, starten we dus in Bant.

We zijn amper begonnen of Bant kan bijna een verdedigingsfout afstraffen. Gelukkig zit het hoofd van Marcel Minkman in de weg. Wat is het dan fijn om te zien dat er ook nog ploegen zijn die gewoon voetballen om te winnen en druk naar voren geven. Bant is de ploeg die in de beginfase de meeste kansen creëert. Zeker drie keer is keeper Geert de Lange een sta in de weg. Waarbij hij een paar keer zekere goals tegenhoudt. Oeverzwaluwen spelen en verre van beste wedstrijd vandaag. Bant mag juichen als ze in de 30ste minuut scoren, maar de Oeverzwaluwen grensrechter ziet een buitenspel situatie en scheidsrechter Spinder keurt de goal af. Amper bekomen van deze situatie ligt de bal er aan de andere kant wel in. Keeper Geert de Lange ziet Eise Feenstra vrij staan en de uittrap wordt door Eise op waarde ingeschat en loopt de verdediging eruit en schiet prima de 0-1 binnen. Met deze stand mogen we beslist niet klagen over geluk.

Het is te hopen dat er de tweede helft nauwkeuriger en beter gespeeld wordt, want anders kan het niet goed komen is de mening van het publiek. We zijn er nooit bij in de kleedkamer maar er wordt inderdaad feller begonnen. Wietse Peterson schiet van 20 meter rakelings langs de kruising en zo staat het bijna 0-2. Een mooie actie. In de tegenaanval een paar minuten later komt de Bant spits voor de vierde keer alleen voor Geert, maar ook deze keer staat het vizier niet goed en gaat de bal naast. Oeverzwaluwen heeft geleerd van Nijland en QVC door de voorsprong met man en macht te verdedigen en in deze fase is dat ook verstandig. Robert Zonderland zoekt de spitsen nog wel maar de aansluiting is helemaal weg. Het veld is te lang en de afstanden zijn niet meer te overbruggen voor onze middenvelders. Bant zet alles op alles en is steeds heel dicht bij de gelijkmaker, maar op de een of andere manier schieten ze maar niet tussen de palen.

Schreur en Boersma geven geen krimp en houden de zwart witte brigade aardig tegen centraal. Invaller Steinar Lageweg mag nog een paar minuten meedoen en zet Eise Feenstra keurig alleen voor de keeper. Helaas is zijn balaanname slecht en is de kans op 0-2 verkeken. Dit zou ook teveel van het goede geweest zijn. Als scheidsrechter Spinder affluit heeft Oeverzwaluwen een zwaar bevochten overwinning in the pocket. Bant had zeker meer verdient, maar wij weten nu ook hoe het is om onterecht te winnen en dat was tegen Nijland net andersom. Liever slecht spelen en winnen dan de loftrompet en na afloop nul puntjes. Met deze overwinning stijgen de mannen met stip naar de 6e plek in de ranglijst. Zaterdag komt het altijd lastige WPB op bezoek. Bij winst kunnen we stijgen naar de 4e plek. Voor WPB is dit een hele belangrijke wedstrijd om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Een mooi affiche. Tot zaterdag in de Sandobbe maar weer!