Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen 1 verliest van vv SDS 1

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen vv SDS op de rol. Na de terechte nederlaag van vorige week, thuis tegen SVM (1-4 red.), was het zaak om de negatieve reeks te doorbreken. Dat dit dan tegen vv SDS moest gaan gebeuren is geen makkelijke opgave.

Deze ploeg draait namelijk prima mee in de 3e klasse en is een ploeg die moeilijk te verslaan is. Ze spelen niet het allermooiste voetbal maar hengelen met hun directe en energieke spel wel de nodige punten binnen.

Oeverzwaluwen daarentegen worstelt de laatste weken met de vorm en ook het aantal blessure gevallen helpt hier niet aan mee. Zo moest Ton Haarman aardig puzzelen om een weer tot een opstelling te komen deze wedstrijd. Vooral in de achterhoede zijn de personele problemen groot, Robbert, Joey en Evert zijn deze wedstrijd al niet beschikbaar en ook Yvo was afwezig in Easterein.

Maar uiteindelijk blijft er nog een goede ploeg met voldoende kwaliteit over om in ieder geval competitief te zijn met de tegenstander.

De nul houden was de doelstelling vandaag, en proberen uit een van de kansen, die wij over het algemeen elke wedstrijd voldoende krijgen een doelpunt te maken.

Op een winderig kunstgrasveld strijden de Sweltjes voor wat ze waard zijn. Iedereen beseft dat er vandaag een goed resultaat moet worden behaald. Verdedigend staat het prima, en de jonge talenten, Wiebe en Steffen, voeren hun rol meer dan prima uit. Alleen is het moeilijk om onder deze omstandigheden een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen. Dit blijkt aan beide kanten want ook SDS komt niet tot vloeiende aanvallen. Zij spelen (deels genoodzaakt door de wind) hun geliefde spelletje door zo snel mogelijk de bal in de diepte te spelen op een van de snelle spitsen. Maar ook hier zijn de ballen vaak te hard en onzuiver.

Dat de eerste goal op een ongelukkige manier valt is dan ook geen verassing. Een afstandsschot (-je) lijkt houdbaar voor Geert, alleen krijgt hij de bal tegen zijn borst waardoor deze weer terug het veld in stuitert. De spits van SDS is er als de kippen bij om de bal langs Geert in het doel te schuiven.

Ook de 2-0 valt dan, luttele seconden voor rust, op een knullige manier. Uit een corner wordt de bal hoog voor gegeven en gedragen door de wind valt deze in een keer achter Geert bij de tweede paal in het netje. Een hele zure tegenslag voor de Sweltsjes. Dan sta je 2-0 achter tegen een team als SDS en dat is nou net iets wat je niet wilt.

Zij kunnen hierdoor nog meer het balbezit aan de tegenstander laten en in de omschakeling proberen toe te slaan. Zo geschiedde de 2e helft.

Oeverzwaluwen is niet bij machte echt goede kansen te creëren, of het moet Eise geweest zijn, die net niet goed bij een steekpass van Wietze kan. Ook Elmer kan een schotkans noteren maar het levert helaas geen doelpunten op. SDS kan nog een keer gevaarlijk worden in de omschakeling maar ook deze kans levert niks op. De wedstrijd kabbelt een beetje richting het einde, en Ton probeert door te wisselen, nog iets teweeg te brengen, maar ondanks een klein overwicht worden de Sweltsjes niet meer gevaarlijk.

Dus uiteindelijk wederom verlies voor de Koudumers. Kans op herstel volgt gelukkig altijd snel want aankomende zaterdag staat de volgende thuiswedstrijd op het programma. Er wordt dan gespeeld tegen DWP.

Spring naar toolbar