Nieuwsbericht

1e oeverzwaluwen arum 31aug2019 Wiebe Feenstra

Oeverzwaluwen 1 – vv Arum 1

Wie volgt Ajax op in de strijd om de beker? Oeverzwaluwen 1 heeft gister een eerste stap gezet door met 5-1 van vv Arum te winnen. Hierover later meer. Gister was namelijk ook het debuut voor de dames van Oeverzwaluwen. De uitslag is niet bekend gemaakt want ‘daar hebben we het niet over’. Fantastisch mooi dat ze er zijn. Dat vonden ook een groot aantal spelers van het eerste. Die niet zoals afgesproken om 13:15 in de kleedkamer waren maar vele minuten later. Goed voor ‘de boetepot’ die nauwlettend bewaakt wordt door ‘de Duitser’.
Tijdens de warming-up werd het startsein gegeven voor Evert zijn ‘afscheid top duizend lijst’ wat begon met een hit van Avicii. Op deze manier zal toegewerkt worden naar Evert zijn laatste wedstrijd en favoriet nummer. Maar the show must go on.

Het bleek al snel dat de Sweltjes de bal vandaag meer zouden bezitten dan Arum. Het waren vooral de Sweltjes die aanvielen waaruit een aantal dreigende situaties ontstonden. Door niet kort genoeg te verdedigen en een behendige spits van Arum kregen ook zij kansen. Andries hield ons, met een aantal knappe reddingen, op de been. De 1-0 was een goede aanval waarin Wietze de bal vasthoudt en terug legt op Jorn. Heerlijk als je tweebenig bent dus Jorn schiet hem met rechts feilloos in het zijnetje. Arum kreeg vandaag de meeste corners en wist daaruit gevaarlijk te worden.

Een afgeslagen bal beland voor de voeten van een van hen het schot wordt door Yvo Koulibaly gepromoveerd tot een goal. In de drinkpauze werden de puntjes op de i gezet. Dit resulteerde in een snelle 2-1 voorsprong. Een aanval over rechts komt uiteindelijk bij, de uit positie gelopen Durk, die de bal binnen kan tikken.

Na rust blijven de Sweltjes druk zetten waar het kan. Want ook vandaag is het doel fitter worden. De 3-1 komt uit een corner waarin de bal recht op de kop van Joey belandt. Na de wedstrijd heeft Joey 30 minuten lang nagedacht wanneer hij voor het laatst scoorde. Conclusie: ‘weet ik echt niet meer’. Tijdens de tweede helft vloeien de krachten van Arum weg, worden de Sweltjes onzorgvuldiger en maken wat overtredingen hier en daar. Arum heeft vandaag weinig wissels omdat ‘der binne jongens oan ut keatsen’. De 4-1 komt tot stand doordat Wiebe op het middenveld opendraait en Jorn vrij ziet staan. Dit keer schiet Jorn de bal knap met links in de korte hoek. Binnen het team is bekend dat Durk op zoek is naar zijn tweede ster. Zijn tweede ster op voetbalnoord wel te verstaan. Per 25 competitiedoelpunten krijg je een ster. Durk staat op 46 goals. De top drie topscoorders allertijden voor Oeverzwaluwen bestaat uit 3. Leo Wijnsma, 2. Bart van de Veer en 1 Theun Enne de Vries. Durk weet deze wedstrijd nog een goal te maken wanneer vanuit de corner de bal recht op de kop van Durk belandt. Zou Durk zijn kruit in deze wedstrijd verschoten hebben?!

Zo wordt de eindstand vandaag 5-1 en zijn we allemaal weer fitter geworden. QVC- Bakhuizen werd 5-2. Volgende week zaterdag mogen de mannen van Ton afreizen naar Bakhuizen voor de tweede ronde in de beker. Een mooi affiche, helemaal voor Steven die jarenlang bij Bakhuizen gevoetbald heeft, om te komen kijken!

Spring naar toolbar