Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen 2 – Drachtster Boys 2

Op zaterdag 22 oktober stond er weer een weergaloos bekerduel op de planning voor de mannen van Oeverzwaluwen .
Dit was niet zomaar een potje voetbal. We maakten namelijk nog een kans om een ronde verder te komen in de beker. Maar dan moesten we wel de mannen uit Drachten verslaan die in de competitie hoofdklasse spelen. Dit keer hadden we het mooi voor elkaar want normaal gesproken moeten we lang puzzelen voordat we de puzzel compleet hebben, maar dit keer konden we onze beste paarden van stal halen.

Selectie :

Kees witteveen
Riemer bootsma
Frits schrefel
Allard de jong
Gelke talsma
Jan de vries
Arjen de jong
Wout klein velderman
Sjors melchers
Wiljan louwsma
Eise feenstra
Jochum hoekstra
Jos bouma
Jesper de vries
Wietze de lange

Voor de wedstrijd had iedereen er veel zin in maar twee man in het bijzonder gooiden er nog een schepje bovenop.  Jos Bouma is voor de wedstrijd speciaal nog even weggeweest om goed te eten zodat hij letterlijk topfit zou zijn waardoor hij de 90 minuten makkelijk vol kon maken.  Hij was zo goed bezig met de wedstrijd dat hij de tijd vergat , daardoor arriveerde hij wat later op het Sportpark te Koudum.  Het is toch geweldig wat sommige mannen er wel niet voor over hebben om te winnen. Ook hebben we nog een speler genaamd Arjen de jong die op vakantie is geweest en s ’morgens pas aankwam op Schiphol en toch als de wiedeweer naar Koudum is gevlogen.  Toen we eenmaal met zijn allen in de kleedkamer zaten nam onze coach Vincent Hol het woord. De inhoud van het verhaal van ons coach houden we binnenkamers in verband met dat ik als verslaggever niet opgelet heb wat onze coach allemaal verteld heeft.

1e helft

Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd wat in het begin best lekker ging. We scoorden gelijk in de eerste minuten van de wedstrijd , Gelke Talsma was degene die de goal scoorde. (1-0) De minuten die volgden waren bloedstollend spannend het was gewoon prachtig om naar te kijken kansen over en weer tot op een gegeven moment helaas de goal in het verkeerde goal kwam via een corner die geweldig werd binnen geschoten. (1-1) Iedereen baalde omdat we nog niet eens op de helft zaten van de 1ste helft en gelijk de tegentreffer om de oren kregen. Na weer leuk spel van beide kanten scoorde helaas Drachtster Boys hun tweede treffer. (1-2) Gelukkig herpakten de mannen van Oeverzwaluwen zich goed met een paar leuke kansen met vooral Gelke Talsma in de hoofdrol met leuke acties en een schot wat net naast ging. Maar na even wachten en veel energie gebruikt te hebben kwam de tweede goal van Oeverzwaluwen ook op het scorebord Eise Feenstra nam hem op zijn rekening. ( 2-2 ) Helaas voor het publiek en de mannen van Oeverzwaluwen was het een klote einde van de eerste helft toen Gelke het veld verliet door een blessure. Een paar minuten later floot de scheids af en konden we naar binnen voor een welverdiend bakje thee.

In de rust hebben we het gehad over wat beter kon, verder waren we er van overtuigd dat we toch een aardige kans maakten om een rondje verder te komen in de beker.

2e helft

In het begin van de 2e helft ging het wel weer aardig we speelden goed mee tegenover onze tegenstander helaas konden we onze kansen niet verzilveren. Jammer genoeg voor ons scoorden de mannen van Drachten de derde treffer. ( 2-3 ) We speelden toch nog leuk door en we hadden het gevoel dat er nog steeds wat te halen viel. Later kregen we toch nog een vierde tegen goal om de oren. ( 2-4 ) We kregen nog wat verse krachten in het veld die toch nog wat kansen voor ons creëerden maar het lukte ons niet om nog een tegen treffer te krijgen. Tot dat we in de slotminuten aankwamen en er toch nog een goal aan zat te komen voor de mannen van Oeverzwaluwen. U zult het bijna niet geloven maar Wietze de lange die een trip door de wereld heeft gemaakt en weer is teruggekomen naar het vertrouwde stukje grond heeft zijn slippers weer ingeleverd voor een paar voetbalschoenen! met succes jaja dat kan ik u vertellen hij schoot de derde goal voor Oeverzwaluwen binnen. ( 3-4) Door deze goal bleken we toch nog een kans te hebben om gelijk te komen en nog een kans te maken om door te strijden voor de volgende ronde van de beker maar helaas floot de scheids na enkele minuten af.
Eindstand ( 3-4 )

Namens de mannen van het 2e willen wij alle spelers die tot nu meegedaan hebben met het 2e bedanken voor hun goede instelling.  Stuk voor stuk zijn ze allemaal bereid om hun beste beentje voor te zetten. Onze complimenten voor deze spelers van het 1e,3e,4e geweldig hoe jullie ons altijd uit de brand helpen en de sfeer altijd leuk maken bij ons in het team.
Ook willen wij onze supporters bedanken voor hun aanwezigheid dat doet ons goed !