Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen 4 – NOK 3

Zaterdag stond het thuis duel tegen NOK 3 op het programma. De blauwe shirts werden uitgedeeld. Enkele spelers hadden de shirts aangetrokken en daar kwam scheidsrechter Anske aangelopen. “ Denk er wel om dat jullie met rode shirts moeten spelen”. O ja, snel de blauwe shirts weer uit voordat er zweetplekken in komen. Anders moet de wasmachine bij fam. Boschma overuren draaien.
De wedstrijd begon voorspoedig. We kwamen als snel 1-0 voor door een doelpunt van loopwonder Jente. Kort daarop werd het 2-0 door Hindrik. Jorden maakte met een lage harde schuiver net binnen de 16 meter de 3-0. De man met een neusje voor de goals Hindrik de 4-0. Dit binnen 30 min, op naar een ruime overwinning. Dit ging net even wat anders. NOK ging ook voetballen en werd feller. Keeper Bonne Kahn had geen antwoord om een schuiver van NOK. Deze ging hard binnen. Bonne maakte nadat de bal in de touwen zat nog een duik. Maar ook deze duik deed de bal niet meer terugspringen in het veld, 4-1. Kort daarna werd het 4-2. Met deze stand gingen we rusten.
1 minuut na rust maakt Jan Venema vlak voor de doellijn met een lobje over de al liggende keeper de 5-2. Dit was het teken voor Tjerk om uit de dug-out te komen en te gaan staan om te wisselen. De wissel werd na 15 min. gespeeld te hebben een feit. Het was inmiddels al wel 5-4 geworden. NOK had de aansluiting weer gevonden. Tjerk bracht positieve spirit in de ploeg. Het lopen en rennen gaat dan niet meer zo soepel als 40 jaar terug. Maar de techniek is er nog als een jonge van 20. Via rustig en gecontroleerd tikkie takkie spel kwamen we via Jan Hospes op 6-4. Daarna kwam het moment van Tjerk. Deze goal zullen we niet snel vergeten. Sietse Henk was net over de middellijn en zag in de verte dat Tjerk in actie kwam. Hij maakte zich los van de tegenstander en kwam in positie om de bal te ontvangen. Sietse Henk trapte de bal richting de 16 meter. Tjerk sprong op en kon half hangend in de lucht de bal met z’n hoofd raken. De bal ging met een sierlijke boog over de keeper heen 7-4 een prachtige goal. Je kunt hem ongeveer vergelijken met de goal van Messi in de Champions league finale 2009 tegen Manchester United. Alleen dan nog mooier Messi kopte binnen in het 5 meter gebied en Tjerk net binnen het 16 meter gebied.
NOK maakte na deze prachtige goal wel de 7-5 en 7-6 waardoor het weer spannend werd. Helaas voor Hun maakte Jorden de 8-6. Niemand kon hem van de bal zetten en via rustig kappen en draaien schoot hij in de korte hoek raak. Een heel doelpunten Festijn deze middag. Woensdag de laatste wedstrijd van het Seizoen tegen Oudega 3.

Doelpunt Tjerk Messi: https://www.youtube.com/watch?v=iU3PeAvkn7w

Foto onder: felicitaties van Marcel aan Tjerk na afloop van zijn legendarisch optreden.

4e tjerk van der wal Messi Oeverzwaluwen 21mei2016