Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen A1 – Balk/ Sleat A2 (3-2)

Vandaag stond voor ons de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. We begonnen met Hans als grensrechter, hij zwaaide vandaag af als jeugdtrainer. Gerrit was er ook voor de laatste keer bij als assistent van Luitzen, de vergelijking met Simeone was weer op zijn plaats. Onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje werd er afgetrapt. Als snel bleek dat de Balksters door versterking vanuit hun A1 veel beter voor de dag kwamen dan in Sleat destijds. De Sweltsjes moesten dus serieus aan de bak. Balk/ Sleat was in eerste instantie de baas op het veld, wij konden daar vooralsnog niet zoveel tegenover stellen. Na een paar prima reddingen van Sybrand en een aantal hachelijke momenten voor onze goal kwam Balk/ Sleat na zo’n 20 minuten spelen terecht op een 0-1 voorsprong. De Sweltsjes toonden veerkracht; Binnen een minuut knikte Steinar een mooie hoekschop van Ingmar keurig binnen (1-1). Het vervolg van de wedstrijd gaf een evenwichtiger beeld, al lukte het ons nog niet echt om de spitsen te bereiken.

Gelukkig ging dat in de tweede helft een stuk beter. Vooral Lars was een plaag voor de Balkster verdediging. Ook C-junior Eise Blom speelde weer een prima pot. Zonder verder iemand tekort te willen doen trouwens. Want er stond in de tweede helft namelijk een ploeg die uitstraalde koste wat het kost met zijn allen te willen winnen. Er werd niet alleen agressief verdedigd maar we legden ook weer een paar prachtige aanvallen op de mat. Dat we na een uur spelen op voorsprong kwamen was in die wedstrijdfase niet meer dan logisch; Jorn zette met een splijtende pass Steinar alleen voor de keeper, zijn afronding was wonderschoon. Met de buitenkant van zijn rechter krulde hij de bal in de bovenhoek (2-1). We bleven door drukken. Doelpunten bleven uit. Dat is vragen om problemen natuurlijk. En, inderdaad uit de eerste de beste corner wist de kleinste man van het veld Balk/ Sleat op gelijke hoogte te koppen (2-2). We konden dus weer opnieuw beginnen. Op karakter gaven de Sweltsjes nog maar eens vol gas. Kansen volgden. Bij één er van werd William vlak buiten de zestien van achteren neergemaaid. De prima leidende Joey kon niet anders dan ons een vrije trap te geven op een kansrijke plek. William speelde de bal slim naar de linker kant waar Lars vrij stond, hij wist Ingmar aan te spelen die op zij beurt William liet afronden zoals het een echte spits betaamt (3-2). Er was toen nog een kwartier te spelen, Balk/ Sleat kon gelukkig geen vuist meer maken. Deze voorsprong zouden we niet meer uit handen geven. Waren er nog jongens die een blessure hadden? Behalve Hylke, Peter Jan, Jouke, Sietse, Dirk, Eise, Albert, Sven, Sybrand, William, Lars en Gert Jan eigenlijk niet. Kortom, een prima wedstrijd en een klinkende overwinning als afsluiting van de competitie. We zijn klaar voor het toernooi in Valthermond.

Na afloop werden Gerrit, Hans en Murkje in het zonnetje gezet vanwege de jarenlange inzet voor deze ploeg hokkelingen. Toch ontkom ik er niet aan ze ook langs deze weg namens het gehele team nogmaals te bedanken.