Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen A1 – Dronryp/ Foarút A2 (9-2)

Op zaterdag 15 oktober moesten we aantreden tegen Dronrijp/Foarút JO19-2. Na de wedstrijd van vorige week begonnen we met veel vertrouwen aan de wedstrijd. En zo scoorden we ook al snel de 1-0, na 45 seconden om precies te zijn. Lars werd de diepte ingestuurd en wist daarna een mooie bal op Jorn te geven die hem netjes binnen schoot. Niet veel later scoorde Jorn alweer op aangeven van Steinar wist hij de keeper voorbij te dribbelen en zo schoot hij gemakkelijk de 2-0 binnen. Na veel grote kansen kwam dan eindelijk de 3-0 op het scorebord, Jorn die met een prachtige bal Steinar voor de keeper zette, Steinar bleef koel en scoorde de 3-0. In de 37e minuut kon onze spits William de 4-0 binnen tikken op aangeven van Jorn. Een minuut later lag de bal er alweer in Lars die met een actie de bal aan Steinar gaf die de hem achter de keeper in het net schoot. We gingen rusten met een stand van 5-0. Een erg gemakkelijke eerste helft dus.

In de tweede helft ging het allemaal niet meer zo soepel. Toch wist Jorn nog twee keer het net te vinden, beide keren de assist van William. Maar Dronrijp/Foarut wist toch nog iets terug te doen. Ze scoorden, 7-1 stond het nu inmiddels. En even later scoorden ze opnieuw. Maar direct vanaf de aftrap wist William de bal van Steinar erin te koppen. Als laatste was het Lars die de laatste goal van de ochtend wist te maken uit een ingooi van Jitse.

Met een 9-2 overwinning hadden we en erg gemakkelijke ochtend. Omdat Berlikum met een wedstrijd meer weer gewonnen heeft, staan we nu netjes op de tweede plek. Volgende week hebben een weekendje vrij, om de week daarna aan te treden in de topper tegen nummer 3 Stiens JO19-2.