Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen B1- Makkum

1e helft: Er is gevloten en Makkum trapt af. We gaan er weer voor deze wedstrijd en gaan er ook vol op. We veroveren ook meteen de bal en beginnen over te passen. We hebben veel balbezit en creëren een paar kansen uit mooie acties. Jammer genoeg is er geen goal uit gevallen. Makkum gaat op de counter tegen ons en heeft een aardige kans op een goal, maar Reginald blijft rustig en heeft de bal. Na vele kansen van beide partijen scoort Makkum de openingstreffer. De bal word op de 16 neergelegd voor een speler van Makkum en die schiet hem erin, 0-1. Al staan we 0-1 achter we geven niet op en houden ons hooft omhoog. We gaan er weer voor en we doen ons best om de stand weer gelijk te maken. We krijgen weer een paar kansen om een goal te scoren, maar de bal wou er jammer genoeg niet in. Later in de helft krijgen wij een overtreding tegen en haalt Makkum er een vrije trap uit op de 16 meter lijn. Hier valt ook de 0-2 voor Makkum. We spelen nog een paar minuten en de helft zit er ook alweer op. We hebben nog een paar acties kunnen maken en nog aardig veel balbezit gehad.

Rust:

In de rust krijgen we een toespraak van onze coach Daniel te horen. Er word gezegd wie er op de bank zit de 2e helft en wie er in moet. Daniel geeft nog een motiverende toespraak en dan gaan we er weer voor!

2e helft:

We trappen af voor de 2e helft. We beginnen met balbezit en fraaie passen. Er komen ook weer mooie acties uit en ook veel kansen op goal. We hadden vele kansen, alleen de bal wou er gewoon niet in. Makkum heeft ook nog een paar kansen gehad die ze gelukkig miste of die Reginald pakte. We wisten als team dat we sowieso 1 moesten scoren om de druk op te voeren. Later gebeurde dat dus ook. De bal belande voor de voeten van Mendel die alle ruimte had om uit te halen wat hij dus ook deed. Hij haalde uit en de bal zat erin 1-2 voor Oeverzwaluwen. Makkum begon een beetje meer op de verdediging te spelen en had ook niet al te veel kansen meer, maar wel aardig veel balbezit. We wisten dat we nu alles moeten doen om die druk erin te houden en dat deden we ook. We bleven het moeilijk maken voor ze. Hoe goed we ook speelde hoeveel we ons best deden om nog 1 goal te scoren het is ons niet gelukt. De scheids floot af en het zat er op.

De wedstrijd:
We hebben ons best gedaan en we hadden ook wel kunnen winnen, maar de bal wou er deze dag gewoon niet in. Zulke dagen heb je ook natuurlijk, maar we maken ons weer klaar voor de volgende wedstrijd. We gaan er weer met alle hoop in en zullen ons uiterste best doen!

Max Pries

 

Spring naar toolbar