Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen best of the rest

Vandaag staat de absolute kraker in de 3e klas op het programma. Runner up Scharnegoutum liep vorig week tegen een lullige nederlaag op tegen kampioensploeg Wolvega. Die laat er vandaag ook weer geen gras over groeien en stuurt DWP met 9-0 nederlaag naar huis. De ploeg waar Oeverzwaluwen vorige week niet van kon winnen, dat zegt wel iets. Vandaag staat dus de tweede plek op het spel.

Onder heerlijke voetbal omstandigheden op een glad grasveld hadden beide ploegen moeite met de grasmat. Veel slechte balaannames, onnauwkeurige passes en veel botsingen zonder opzet trouwens, gaat de wedstrijd van start. Na 10 minuten de eerste opwinding als Wietze Peterson scoort, maar de scheids affluit omdat de keeper volgens hem de bal vast heeft, maar daar zijn de meningen over verdeelt. De treffer komt niet op het scorebord. Scharnegoutum heeft de hele competitie nog maar drie tegentreffers hoeven incasseren en heeft een prima achterhoede, dus de treffers zijn duur vandaag. Tien minuten later is het bijna raak voor de thuisclub als een afstandsschot heel raar opstuit voor keeper Geert de Lange en via zijn borst net over gaat. Scheidsrechter Berends moet goed bij de les blijven want er gebeurt van alles in de duels en daar speelt het veld een grote rol in. Grootste slachtoffer is Durk v Tuinen die snoeihard met de noppen in zijn scheenbeen wordt geraakt en daarbij een flinke blessure oploopt. Rood had ook zomaar de kleur van de kaart kunnen zijn. Beide ploegen zijn mooi aan elkaar gewaagd. We gaan rusten met een 0-0 stand.

Doelpunt Evert Schreur

Oeverzwaluwen heeft vandaag een sterke bank, want de blessures van Jochem en Steven zijn bijna weer voorbij. Scharnegoutum mist ook twee sterke spelers dus ook niet compleet. De vraag is wie opent de score vandaag, want ook bij ons staat de achterhoede als een huis te spelen. Pechvogel Evert Schreur krijgt dan in de 50ste minuut in een duel de bal tegen zijn hand vindt scheids Berends, maar waar Evert zijn hand anders had moeten houden is voor ons een raadsel. Penalty dus. Evert is het hier helemaal niet mee eens en krijgt als toetje ook nog even geel mee. Sibold Jellema, de man die jaren bij ONS van grote waarde was gaat achter de bal staan. Tot grote opluchting van alle Koudummers pakt keeper Geert de Lange de bal en is er toch sprake van enige gerechtigheid. Hierna komt de wedstrijd echt los. Als antwoord op de penalty is Steinar Lageweg met een mooie actie dichtbij de 1-0 maar keeper vd Berg kan de bal net tot corner duwen. Uit deze corner in de 55ste minuut is het Evert Schreur die uit onmogelijk hoek toch nog de 0-1 weet in te koppen. Een hele belangrijke goal en een hele dure zoals al eerder beschreven. Scharnegoutum laat het er niet bij zitten en speelt ook vol op de aanval. Alle spelers van Oeverzwaluwen halen een dikke voldoende en geven weinig weg door als team te spelen en te verdedigen. Schreur en Zonderland geven hierbij zeker het goede voorbeeld. Er komen over en weer kansjes maar het gaat helemaal mis voor de thuisclub als een diepe bal van Steffen Haytema door keeper vd Berg van Scharnegoutum volledig de mist in gaat. Hij glijdt uit en spits Peterson kan zomaar doorlopen naar de lege goal. Een cadeautje natuurlijk 0-2. De partij is beslist. Hoekstra en vd Pal en Tromp mogen nog wat minuten maken van trainer Ton Haarman. De Sweltsjes lopen zelfs nog uit naar een 0-3 als een mooie aanval via vd Pal en Zonderland bij Eise Feenstra komt. Die maakt prachtig de 0-3. Een beetje geflatteerd is dat wel trouwens. Als na afloopt blijkt dat Workum ook verloren heeft staan de Koudummers stevig op de tweede plek. De vraag is wie gaat Wolvega de eerste nederlaag toebrengen? Voorlopig zijn we best of the rest in 3A.
Volgende week uit naar Oudehaske. We hopen daar weer veel Koudummer supporters te zien.