Nieuwsbericht

1e oeverzwaluwen qvc

Oeverzwaluwen in de problemen

Zaterdag 7 April Oeverzwaluwen-QVC 0-2
De laatste thuisoverwinning van de Sweltsjes is die van 28 okt 2017 tegen Willemsoord. Hierna is er alleen thuis tegen Workum een puntje gepakt. Hele slechte cijfers die trainer Jan Willem Zwart niet vrolijk maken. Dat geldt ook voor het trouwe publiek dat tegen aartsrivaal QVC eindelijk een keer op winst zat te wachten in de eigen Sândobbe. Helaas mocht het vandaag weer niet zo zijn.

Na een wel redelijk begin met drie corners op rij lijkt het erop dat de jongens vandaag weten wat er op het spel staat. Voor QVC is dat al weken duidelijk, namelijk punten pakken. Als QVC in de 14 minuut een voorzet van de zijkant geeft is het de held van Heerenveen, Geert de Lange, die nu de andere kant van de medaille mag zien door een simpele bal door zijn handen te laten gaan. Daar staat goalgetter Wieger Zwaan dan om de 0-1 aan te tekenen. Een flinke tegenvaller. Helaas wordt de ellende nog groter als 10 minuten later die zelfde Zwaan wederom door de verdediging sluipt en de 0-2 binnen schiet. Bijna mag QVC voor rust de 0-3 maken als Durk v Tuinen onbegrijpelijk lang wacht met wegwerken van de bal en de QVC speler alleen op de keeper af mag gaan. Gelukkig zit er een been tussen zodat het geen goal wordt.
Het in grote getale opgekomen publiek kan in een heerlijk zonnetje aan de thee.

De Koudummers zullen de duels moeten gaan winnen om nog aanspraak te maken op de winst vandaag. En dat is nou net wat QVC vandaag doet. Het fanatisme druipt er vanaf. Gevolg in de 52 ste minuut een penalty voor Oeverzwaluwen. Een mooie kans voor Peterson. Helaas schiet Wietse de bal niet goed in de hoek en zo gaat deze grote kans ook mis. Hierna is Niels Altenburg met een mooie kopbal dicht bij de 1-2 maar keeper Kees Huitema tikt de bal mooi over de lat, en zo blijft het dus 0-2. Dan mag Albert Ypma zijn opwachting maken in het eerste. Zijn debuut. De eerste spruit uit groenteboer Ypma familie die het eerste elftal van de Koudummers haalt. De trotse familie moedigt hem fanatiek aan. Helaas duurt Albert zijn debuut maar 10 minuten, want dan mag hij met rood naar de kant. Wel een beetje een zware straf aldus de enigszins partijdige familie leden. De wedstrijd sleept zich naar het einde en het maakt QVC niet zoveel uit hoe de punten worden gehaald als ze maar mee naar Stavoren gaan. Werkelijk alle ballen worden nu over de bomen of de huizen geschopt. Links en rechts vallen er wat kaartjes maar Oeverzwaluwen kan zich er niet onderuit spelen. De wedstrijd eindigt dus in een 0-2 overwinning voor trainer Ype Haitema. De enige Koudummer die hier blij mee is denk ik. Heel frustrerend. Vertrouwen houden in eigen kunnen, positief blijven en keihard werken en dan moeten er de komende weken zeker punten bijkomen voor Oeverzwaluwen. De schuld niet aan de scheidsrechter geven of aan de tegenpartij maar zelf de dingen aanpakken, dan moeten we uit de degradatie zorgen kunnen blijven. Kop omhoog jongens! Zaterdag komt de trotse koploper Oudehaske in Koudum. We gaan het weer zien. Elke wedstrijd is een nieuw begin op succes!

Hieronder het artikel uit de Leeuwarder  Courant van 9 april 2018:

debuut albert ypma oeverzwaluwen rode kaart LC 9april2018