Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen JO8-1 Kampioen!

Afgelopen zaterdag is het team van JO8-1 ongeslagen kampioen geworden in de 3e klasse!
In het najaar van 2018 werden er al goeie resultaten neergezet door de jongens, maar moest er nog flink gewend worden aan de nieuwe teamsamenstelling. Door leiders Rick Meijer en Age Dijkstra is er in de wintermaanden goed aandacht gegeven aan een stukje teambuilding en tijdens de trainingen is er door trainers Brandus vd Velde en Marc Faber goed gewerkt aan het samenspel. In de voorjaarscompetitie heeft dit zich uitbetaald in een klinkend kampioenschap, waarbij er geen enkele wedstrijd verloren werd. Alleen uit bij Nieuweschoot, één van de betere ploegen in de poule, werd er een 3-3 gelijkspel genoteerd. Van SJO/HJSC werd liefst 2 keer gewonnen, terwijl van deze ploeg in de najaarscompetitie nog werd verloren.

Wie zijn deze jongens en hoe hebben ze het geflikt? Allereerst door met zijn allen á la Ajax de tegenstander goed op te jagen en balverlies af te dwingen. Ook als er wel eens een tegenstander doorbrak was er de onverzettelijkheid van Chris Melchers en Jelte Rein Bergsma om ze van scoren af te houden. Daarnaast was nieuwkomer Damian Visser een rotsvaste laatste man om de tegenstanders te beletten om een schot op doel af te vuren. Maar ook als dat wel gebeurde werd er dit seizoen goed gekeept, de laatste wedstrijden veelal door Jelt Zeinstra. Met een goed geplaatste uitworp naar de altijd vrij staande Yelmar vd Feer zorgde hij voor een rappe omschakeling. Met de snelheid van Jesper Couperus, Bram Meijer en Luka Dijkstra werd vliegensvlug de helft van de tegenstander opgezocht en met een goed geplaatst schot of assist voor goals gezorgd. Zo waren er regelmatig hattricks te noteren op het scoreformulier voor verschillende spelers, doelpunten in overvloed! Na afloop van de laatste wedstrijd tegen CVVO (1-6 winst) werden door bestuurslid Jorden Hettinga de beker en medailles uitgedeeld en is het kampioensfeestje met patat gevierd in de kantine. Een geslaagd seizoen van een echt team, proficiat!

Op de foto van links naar rechts: Age Dijkstra, Jelt Zeinstra, Damian Visser, Chris Melchers, Jelte Rein Zeinstra, Jesper Couperus, Yelmar vd Feer, Rick Meijer, Luka Dijkstra, Bram Meijer
De uitslagen:
Oeverzwaluwen – Nieuweschoot 3 – 2
SWZ Bozo Sneek – Oeverzwaluwen 2 – 7
Oeverzwaluwen – SJO HJSC 6 – 3
Oeverzwaluwen – CVVO 7 – 2
SWZ Bozo Sneek – Oeverzwaluwen 1 – 12
Oeverzwaluwen – SWZ Bozo Sneek 11 – 3
SJO HJSC – Oeverzwaluwen 3 – 3
CVVO – Oeverzwaluwen 1 – 6

Spring naar toolbar