Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen – Jubbega: 2-2

Oeverzwaluwen 1 – vv Jubbega 1

Gister heeft Oeverzwaluwen 1 de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding gespeeld. Ook deze wedstrijd werd gespeeld in ‘Hylpen’. Na vorige week een mooie en lekker bbq bij Durk van Tuinen gehad te hebben heeft de selectie zich prima vermaakt in de binnenstad. Met als resultaat dat wij van harte welkom zijn om onze wedstrijd hier te spelen. Bedankt!

De wedstrijd werd gespeeld tegen vv Jubbega 1. De mannen van hoofdtrainer Inne Schotanus komen dit seizoen uit in de 2e klasse K op zondag. Op papier een interessante tegenstander voor de mannen van Ton. Het mocht 0-0 tot 6-4 worden maar uiteindelijk was het doel fitter worden. Het werd uiteindelijk 2-2. Een wedstrijd waarin Oeverzwaluwen de eerste helft bij vlagen goed voetbal op de mat legde. En waarin Jubbega niet bracht wat wij verwacht hadden. De 1-0 wordt gemaakt door Evert. Een vrije trap van Eise aan de linkerkant van het veld komt bij de tweede paal waar Evert simpel kan binnenkoppen. Jubbega zocht vooral via de centrale verdediger met een lange trap hun vleugelaanvallers. Onze achterhoede had dit echter goed onder controle. Op een moment na waarin er niet goed gecommuniceerd werd een bal net over de verdediging bij hun spits kwam. Hij bracht de stand op 1-1.

Nog voor rust komt Oeverzwaluwen op voorsprong. Jochum neemt een vrije trap welke uiteindelijk bij Gelke belandt. Gelke heeft in zijn loopbaan honderden spelers uitgekapt en wist dat ook nu weer te doen. Wat hij vervolgens deed was echter opmerkelijk. Hij schoot met zijn linker de bal richting de kruising. De bal werd echter via een verdediger van richting veranderd en belande zo in de andere kruising van de goal. Zo stond er in de rust een 2-1 voorsprong op het scorebord.

Na de rust werd er slap begonnen door Oeverzwaluwen waar Jubbega wat eerder druk ging zetten. Tijdens een moment van onderdrukking stapt Evert door maar moet even daarna orde op zaken stellen. Helaas binnen het zestienmetergebied. Op de vraag van Evert aan de scheids of dit nodig was antwoordde de scheids bevestigend. Zo werd de eindstand van 2-2 bereikt. Het doel fitter worden is vandaag ook bereikt. Het was lekker warm!

Tot slot twee opmerkelijke weetjes. Rutger kwam vrijdag weer tot stilstand nadat hij donderdag tijdens het partijtje door Vinnie werd getoucheerd en begon te rollen. En dat Eise 30 minuten bezig is geweest om zijn telefoon met de muziekbox te kunnen verbinden, zonder succes. Mocht u weten wie verbonden is met onze muziekbox meld het bij ons.

Aankomende dinsdag gaat er geoefend worden in en tegen Emmeloord! Jullie zijn allen weer van harte welkom.

Spring naar toolbar