Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen krijgt deksel op de neus

Zaterdag 3 nov 2018 Oeverzwaluwen- DWP 2-2
Het Novemberfest wat na afloop voor de hele omni-vereniging in de kantine zal plaatsvinden begint in ieder geval voor de afdeling voetbal met een enorme kater.
Ver in blessuretijd zijn de eerste supporters al onderweg naar de kantine om de overwinning te vieren. Helaas voor de Oeverzwaluwen maakt DWP dan de gelijkmaker.

De wedstrijd begint redelijk goed voor Oeverzwaluwen. De eerste kansjes zijn voor onze jongens, maar tot een uitgespeelde kans komt het niet. Na een minuut of 10 draait de wedstrijd volledig om. Eerst is het Tim de Vries die met een terugkoppel bijna zijn eigen keeper passeert. Gelukkig komt de bal tegen de paal. Daarna is het keeper Geert de Lange die twee keer een zekere treffer voorkomt. Een hele zwakke fase van Oeverzwaluwen waarbij we het geluk aan onze kant hebben. DWP laat hierna de wedstrijd ook weer uit hun handen glippen. Sjors Melchers schiet van een meter of 20 keihard op de lat. Daar komt DWP weer goed mee weg. Uiteindelijk is het Eise Feenstra die na goed voorbereidend werk van Sjors Melchers in de 26e minuut de 1-0 binnenschiet. Amper bekomen van deze treffer is het vijf minuten later Wietze Peterson die na een actie van Eise de 2-0 maakt. Daar komen de mannen van trainer Haarman niet slecht mee weg uit deze eerste helft.

In de rust is de conclusie dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld is. De teams bezitten beide over een prima aanval en het is wachten op de volgende goals. Als Oeverzwaluwen de 3-0 kan maken is het klaar zeggen de kenners aan de kant.

De tweede helft is amper 1 minuut oud als slimme vos Age Ellert van DWP in kansloze positie de 16 meter binnenloopt met de bal. Routinier Evert Schreur trapt er volledig in en zet een sliding in. Dat is precies wat de spits hoopte. Evert tikt de speler aan en die gaat gretig naar het gras. Penalty oordeelt de scheidsrechter. 2-1. Hoop doet leven bij DWP. Oeverzwaluwen krijgt hierna nog twee dikke kansen op de 3-1 door Peterson en Lageweg maar de 3-1 valt niet. Veel dichter is DWP bij de 2-2. Het is dat keeper de Lange van Oeverzwaluwen in topvorm is en zeker nog twee keer in een man to man situatie de bal keert. Het lijkt en zwaar bevochten overwinning te worden voor Oeverzwaluwen. Scheidsrechter Muitjes trekt er nog 5 minuten blessuretijd bij. Het is houden en keren achterin bij Koudum. Het noodlot slaat dan in de allerlaatste minuut toch nog toe. Het is wederom Age Ellert die met zijn laatste doelpoging toch nog de 2-2 maakt. Oeverzwaluwen laat hierdoor het gat met Wolvega groeien tot 4 punten omdat die ploeg de topper tegen Scharnegoutum in de laatste minuut in hun voordeel besliste. Een flinke kater in Koudum dus. Niet te lang treuren trouwens want we staan nu op een mooie tweede plek.
Volgend week geen competitie wedstrijd. De blessures maar wat laten herstellen en dan een week later uit naar Scharnegoutum. Na de eerste biertjes zal het Novemberfest ook wel weer loslopen in de Sandobbe.