Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen laat Workum ontsnappen

Zaterdag 10 maart 2018 Oeverzwaluwen-Workum 2-2
Na afloop van de derby was er vooral bij de Koudummers teleurstelling. Na een ijzersterk begin van de Sweltsjes waarbij Workum alle hoeken van het veld kregen te zien en waar het niet vreemd was geweest als er een 2-0 voorsprong op het bord het had gestaan, stond er na 90 minuten een 2-2 op het scorebord. Voor de ploeg van Jan Willem Zwart was het vooral zuur dat de 2-1 voorsprong 5 minuten voor tijd op een knullige manier werd weggegeven.

Deze heerlijke open wedstrijd met twee ploegen die garant staan voor voetbal en veel publiek langs de lijn begint voor de Oeverzwaluwen uitstekend. Kans na kans worden helaas niet verzilverd en een oude voetbalwet zegt dan dat de tegenpartij vaak scoort. Zo ook in Koudum. Het is Workum die hun eerste de beste schietkans meteen binnenschiet. Randje 16 meter mag Ruben Ybema aanleggen en het schot is te machtig voor keeper Kees Witteveen 0-1. Hierna ontstaat een gelijkwaardige wedstrijd waarbij Workum via Rein Attema in de 30 ste minuut heel dicht bij de 0-2 is. Vlak voor rust speelt Wietze Peterson zich mooi vrij en geeft een prachtige assist op Steven vd Pal die uit de rug van zijn verdediger komt en bij de 2e paal een verdiende gelijkmaker maakt 1-1. Met deze stand gaan we rusten. De wedstrijd kan alle kanten op vallen, zo is het wel.

De tweede helft is nog geen 5 minuten oud of het is de gevaarlijke Eise Feenstra die op een geweldige manier een bal van 20 meter na één stuit snoeihard binnenschiet. Een wereldgoal 2-1. Nu is Oeverzwaluwen weer bovenliggende partij en de supporters zitten eigenlijk op de genade klap te wachten, maar ook nu blijft die weer uit net zoals in de eerste helft de partij niet werd beslist. Als Oeverzwaluwen denkt dat ze deze pot wel even binnenslepen zijn ze niet goed bij de les, want Workum heeft dit seizoen al meerdere keren laten zien dat ze echt doorgaan tot het einde. Tim de Vries kopt een kwartier voor tijd een zekere treffer voor Workum uit de goal en zo lijkt de wedstrijd toch in Koudummer voordeel te eindigen. Workum blijft echter drukzetten op de Koudummer verdediging en door een tactisch zeer slechte oplossing in de achterhoede van Oeverzwaluwen waarbij de bal cadeau wordt gedaan aan Workum is het wederom de gevaarlijke Ybema die dank je wel zegt en de 2-2 maakt.

Als de vandaag prima fluitende scheidsrechtster Brinkkemper affluit is er bij Workum opluchting en bij Oeverzwaluwen teleurstelling over de late gelijkmaker. Met dit resultaat blijft Workum meedoen om de titel en Oeverzwaluwen zit vast in de middenmoot. Na afloop van deze derby dag was het in de kantine nog reuze gezellig met draaiend rad, disco en het volleybal van dames 1 in de sporthal. Volgende week op naar Willemsoord.