Nieuwsbericht

durk van tuinen Oeverzwaluwen

Oeverzwaluwen laten zich van hun beste kant zien

Zaterdag 31 maart 2018 Heerenveense Boys- Oeverzwaluwen 1-3
Na een teleurstellende wedstrijd vorige week tegen NOK herpakten de Koudummers zich vandaag op een geweldige manier. De beleving en wedstrijdmentaliteit was optimaal. Assistent trainer Hans de Vries moest vandaag de wedstrijd coachen, want hoofdtrainer Jan Willem Zwart moest door droevige familie omstandigheden afzeggen. Verder maakte keeper Geert de Lange zijn rentree in de basis. Op het kunstgras in Heerenveen was het natuurlijk even afwachten hoe dit allemaal zou uitpakken. De Oeverzwaluwen lieten er geen gras over groeien vandaag. Vanaf het begin zaten ze in de wedstrijd. Steven van der Pal was de eerste die een snoeihard schot op de goal van de Boys losliet. De keeper zal nog wel even hebben gekeken of al zijn vingers nog recht zaten. Wat een schroeier! Een paar minuten later is het Wietze Peterson die een mooi steekpass geeft en is het Jochem Hoekstra die de bal bij de tweede paal binnenschiet. Een dik verdiende voorsprong 0-1. Hierna komen de Boys beter in hun spel en komen er over en weer mooi kansen. In deze heerlijke sportieve wedstrijd had een 3-3 ruststand niet vreemd geweest, maar het blijft bij de ene treffer van Oeverzwaluwen.

De tweede helft beginnen beide ploegen met aanvallende intenties. De Boys hebben een overwicht maar op de een of andere manier wil de bal er niet in. Je hebt er van die wedstrijden er tussen zitten. Hoogtepunt is denk ik de redding van keeper Geert de Lange in de 60ste minuut. Alle Boys stonden al met de handen omhoog, maar Geert had nog een verrassing in petto, een wereld redding! Een minuut later ligt de bal er aan de andere kant in. Eise Feenstra weet uit onmogelijk positie Wietze Peterson aan te spelen en die draait met de rug naar de goal de bal voorbij de keeper 0-2. Voetbal blijft een raar spelletje. Als iedereen denkt dat er winst in het verschiet ligt bij de Koudummers raken de Boys vanaf de aftrap de lat en nog geen minuut later is het voor hun dan ook raak 1-2. Er is nu nog dik 20 minuten te spelen en dus gaan de Boys meer risico nemen. Eise Feenstra is dicht bij de 3-1 met een mooi schot, maar Wietze Peterson nog veel dichterbij als hij alleen op de keeper af mag gaan. Tot ieders grote verbazing neemt scheidsrechter H vd Bij het onterechte vlagsignaal van de Boys grensrechter over en ging het feest niet door. Als het elke keer raak was geweest vandaag had het nu ongeveer 6-6 gestaan. Een prachtige open wedstrijd is het. Als Oeverzwaluwen over geluk niet mag klagen is het in de 88 ste minuut de ijzersterk spelende Wietze Peterson die uit een corner van Robbert Zonderland de verlossende 1-3 binnenkopt. Game over! Een compliment voor het hele team is op zijn plaats vandaag. Vechtlust van de eerste tot de laatste minuut. Eindelijk zit het dan ook een keer mee.

Maandag mogen de mannen naar Willemsoord die in het zelfde schuitje zit als Oeverzwaluwen. Deze mannen wonnen vandaag van QVC en staan 1 puntje onder ons dus ook weer een spannende pot. Dus niet naar de meubelboulevard maandag maar naar Willemsoord!