Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen niet blij met één punt

Zaterdag 22 september 2018 Oeverzwaluwen- SDS 1-1
De eerste waarschuwing komt van SDS die vanaf de aftrap meteen een gevaarlijk corner mag nemen. Gelukkig komt daar geen goal uit. Daarna is het direct Oeverzwaluwen die gevaarlijk wordt door een mooie voorzet van Steven vd Pal. Debutant in de competitie is de 15 jarige Steffen Haitema die een teen te kort komt om de 1-0 binnen te tikken. Een minuut later dreigt Eise Feenstra alleen op de keeper af te gaan en trekt Erik Haitsma aan de noodrem. De scheidsrechter die de hele wedstrijd op grote afstand fluit heeft tijd genoeg om na te denken en geeft voor deze overtreding een rode kaart. Dat is voor Erik de tweede tegen Oeverzwaluwen in twee wedstrijden. Uit de vrije trap schiet Jochem Hoekstra werkelijk geweldig vanaf 20 meter de bal in de kruising. Wereldgoal! Wat een begin voor Oeverzwaluwen 7 minuten gespeeld en 1-0 voor en SDS mag verder met 10 man en mist hun beste speler. Kat in het bakkie zou je denken. Maar wat hierna met het team aan de hand is is een raadsel.

Het tempo gaat naar een niveau wat niet past bij de derde klas. SDS zakt wat in en krijgt door dat ze zo heel makkelijk stand kunnen houden. Wat schetst hun verbazing, dat ze zelf gevaarlijk kunnen worden. Met hun ene spits die er nog over is zijn ze in staat om het centrum van Oeverzwaluwen open te splijten. Vd Pol en de Hoop ruiken hun kansjes, en hoop doet leven bij SDS. Tim de Vries moet eraf met een liesblessure en Sjors Melchers komt er voor hem in. Oeverzwaluwen is een halfuur lang niet in staat om een kans te creëren tegen de 10 van SDS. Op slag van rust gooit SDS er een lange bal overheen en staat het centrum niet goed en kan Laurens van der Pol Boris Oosterbaan in de sprint verslaan en schiet de 1-1 binnen. Concentratie en overleg lijkt te ontbreken bij onze jongens, of hinken ze op twee gedachten? In ieder geval genoeg stof voor de nieuwe trainer Ton Haarman om te bespreken in de rust. Toverwoorden zullen daarbij waarschijnlijk vechtlust, durf, eigen kracht, overtuiging en geloof zijn!
De man meer situatie wordt in ieder geval niet goed benut dat is wel duidelijk.

Dan over na de tweede helft.
Helaas moet ook Eise Feenstra in de rust afhaken met een blessure en voor hem komt alweer een talentvolle jeugdspeler, Steinar Lageweg, in het veld. Via hem worden de Sweltjes nog wel een beetje gevaarlijk maar tot een echte kans komt het niet. Het dichtst bij de 2-1 is Sjors Melchers die de 2-1 maakt, maar dit doet in buitenspel positie. Niet veel later krijgt Sjors nog een kopkans maar hij raakt de bal verkeerd en de bal gaat over. Trainer Hartman brengt Ingmar de Vries nog in voor de moegestreden William Vinkx. Door deze wisseling komt er iets meer druk op SDS en schiet Wietse Peterson in de laatste minuut nog met een omhaal tegen de onderkant van de lat.
Als de scheids affluit juichen de mannen uit Easterein en Wommels met hun ene punt. De Oeverzwaluwen zullen echt uit een ander vaatje moeten tappen om volgende week punten te pakken. Maar om positief af te sluiten na deze middag, we zijn van de nul af!

Trainer Hartman kan weer een week nadenken over zijn team en waar het beter moet.
De ploeg is duidelijk zoekende naar de vorm en een basisteam. De ervaren spelers zullen moeten gaan opstaan om de jonge jongens bij de hand te nemen. Beleving en passie spatte er vandaag niet vanaf. Hopelijk vallen de blessures mee en staat er zaterdag weer een scherp elftal.