Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen nog steeds ongeslagen

Rutger Kramer, maker van het enige doelpunt.

Zaterdag 8 dec. Workum- Oeverzwaluwen 1-1
Ook in de derde derby in de Sudwesthoek blijven de Oeverzwaluwen ongeslagen. Na eerdere winst tegen NOK en de Walde wordt uit Workum een punt meegenomen naar Koudum. Daar mochten ze heel blij mee zijn, want Workum had veel meer balbezit en was de bovenliggende partij. Daar was echter wel een reden voor vanmiddag. Oeverzwaluwen miste hun twee topaanvallers Peterson en vd Pal. Na rust ging ook Eise Feenstra nog van het veld. Wederom voor trainer Haarman een hele puzzel om vandaag de boel goed neer te zetten.
De eerste kans in de wedstrijd komt uit een corner voor Oeverzwaluwen. In de 10e min is het Rutger Kramer die goed bij de les is en een afvallende bal prima binnenschiet 1-0. Hierna neemt Workum de wedstrijd in handen zonder echt gevaarlijk te worden. Keeper Geert de Lange moet één keer optreden en twee keer schieten de Workummers een bal vlak voorlangs. Eise Feenstra raakt geblesseerd en dat is weer een flinke aderlating voor Oeverzwaluwen. Als de meeste Koudummers denken met een voorsprong te gaan rusten is het een diepe bal van Workum die zomaar bij Reinder Miedema terecht komt. De verdediging van Oeverzwaluwen was hem even uit het oog verloren. Hij mag alleen op Geert afgaan en schiet beheerst de terechte 1-1 binnen. Zo vlak voor rust een tegenvaller.

Na de thee komt Joey Tromp voor Eise in het veld en moet er weer geschoven worden met spelers. Het goed opgekomen publiek dat er vandaag toch weer gewoon staat in het niet zo fijne weer hoopt op spektakel in de tweede helft. Dat komt er niet helaas. Twee gehavende ploegen doen heel erg hun best en werken keihard voor een goed resultaat. Onder kunstlicht wordt de tweede helft gespeeld. Trainer Haarman probeert nog wel een troefkaart uit te spelen door gelegenheid spits Henk Speerstra te brengen en later ook nog Mark Haytema voorin te brengen, maar Workum raakt daar niet van in paniek. De Oeverzwaluwen moeten alle zeilen bijzetten om in ieder geval een punt over te houden aan deze wedstrijd. Dat doen ze met overtuiging. Workum krijgt een paar kansjes en daar blijft het bij. Durk v Tuinen loopt in de strijd nog tegen een tweede gele kaart op en mag vertrekken van de goed leidende scheidsrechter. Als het al lang donker is in Workum maakt de scheidsrechter er om 16.50 een einde aan. Onbeslist is een terechte uitslag, misschien dat Workum daar iets anders over denkt. Helaas wint Wolvega weer en is de achterstand op de koploper nu 6 punten. Daar tegenover staat wel dat Oeverzwaluwen de hele competitie nog niet heeft verloren en met drie gelijke spelen natuurlijk geweldig presteert. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. Thuis tegen Minnertsga. Als de weergoden geen roet in het eten gooien, want de velden worden snel slechter in Koudum. Tot sneon mar wer!