Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen oppermachtig in Easterein

Zaterdag 3 febr SDS- Oeverzwaluwen 0-3
De Koudummers speelden vandaag een ijzersterke pot in Easterein. De ziekenboeg loopt weer leeg en dat is dan ook weer te merken op het veld vandaag. Trouwens ook op de bank, want daar zitten momenteel ook spelers die zo in de basis kunnen staan een volgende wedstrijd. Kortom van trainer Jan Willem Zwart mag het voorjaar wel aanbreken. Vorige week werd er nipt verloren tegen koploper Oudehaske, maar er zit duidelijk een stijgende lijn in het spel van de Koudummers. Vandaag beginnen de jongens uitstekend. Het is eigenlijk wachten op de eerste goal. We schrijven in de 15e minuut als Jochem Hoekstra een voorzet loslaat. Daar klimt Durk van Tuinen hoog boven zijn tegenstander uit en kopt de bal prachtig binnen 0-1. Ondanks deze achterstand komt SDS niet echt uit hun schulp en worden op eigen helft vast gezet door Oeverzwaluwen. Het goede spel wordt in de 27e minuut beloond met

doelpunt van Durk van Tuinen

Doelpunt van Durk van Tuinen door fotograaf Henk Bootsma. Kijk ook op de website http://vv-sds.nl

een prima aanval. Eise Feenstra speelt zichzelf mooi vrij en geeft een assist op Jochem Hoekstra die heerlijk de 0-2 binnenschiet. Bijna schiet Durk van Tuinen een bal van 30 meter ook nog raak, maar de bal scheert net over het doel.

SDS gaat het laatste kwartier van de eerste helft meer naar voren voetballen en dat levert een paar hele gevaarlijke corners op. Deze fase krijgt een abrupt einde als Erik Haitsma van SDS totaal onnodig een frustratie overtreding maakt op Boris Oosterbaan. Voor hetzelfde geld breekt hij daar zomaar een been. Voor de uitstekend fluitende scheidsrechter vd Wal rest er dus ook maar één straf en dat is dus de rode kaart. Met deze 2-0 voorsprong gaan we aan de thee.

In de rust wordt Boris gewisseld voor Niels Altenburg. Eigenlijk zou het voor Oeverzwaluwen een gelopen race moeten zijn met een man meer, maar SDS is na de rust duidelijk op zoek naar de 2-1 en bij de Koudummers is het alle hens aan dek. In de 53e minuut schiet SDS snoeihard op de paal en zijn ze heel dichtbij de 1-2. Tot aan de 70ste minuut blijft het spannend, gelukkig maakt Steven vd Pal een einde aan de spanning door eindelijk de 0-3 binnen te schieten na goed voorbereidend werk van Wietze Peterson. Oeverzwaluwen verzuimd daarna de score te vergroten en dat is dan misschien nog een aandachtspuntje voor een volgende keer. Een hele terechte overwinning voor de Sweltjes. Voor volgende zaterdag staat de wedstrijd tegen DWP op het programma, maar gezien het winterse weerbericht kan dat wel weer eens een probleem worden op het veld in de Sandobbe. We gaan het zien! Hopelijk tot volgende week.