Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen sluit aan bij de top

Zaterdag 12 mei 2018 Oeverzwaluwen- TOP 3-1
Vandaag staan er twee teams op het veld die de laatste weken prima draaien. Ook twee teams die graag aanvallend voetbal spelen. Geen bus parkeren of wachten op een spaarzame counter. Het is vandaag het eerste kwartier een prachtige wedstrijd en de ene aanval volgt de andere op. Het wachten is eigenlijk op de eerste goal. Die kan aan beide kanten vallen, maar het is TOP die als eerste een hele mooie aanval binnenschiet. In de 8e minuut is het de snelle Roelof Booij die een strakke voorzet op Atze Atsma geeft en die maakt dit prima af 0-1. Nu zijn de Oeverzwaluwen aan de beurt om een antwoord te geven. TOP staat echter sterk te verdedigen en zijn ook nog eens dicht bij de 0-2 als een kopbal op de lat komt.

Hierna zakken de TOP mannen wel wat in en komen er vele kansjes voor Oeverzwaluwen die allen sterven in schoonheid. Meestal doordat er onnauwkeurig wordt gespeeld en de laatste pas niet aankomt. Het is duidelijk dat TOP de punten kan gebruiken om uit PD wedstrijden weg te blijven. Oeverzwaluwen wil heel graag hoog eindigen en zal de tweede helft scherper en nauwkeuriger moeten zijn om de achterstand om te buigen.

De tweede helft is Oeverzwaluwen duidelijk van plan om de achterstand weg te werken. Steven vd Pal geeft in de 49 ste minuut het eerste waarschuwingsschot maar een paar minuten later is het echt raak. Eise Feenstra snelt met bal naar de achterlijn geeft een prima voorzet op linksback Boris Oosterbaan en die maakt de 1-1. Dit betekent wel dat Tim de Vries een eierbal moet opeten( weddenschapje als Boris zou scoren). De beer is nu los in Koudum en TOP is geen schim meer van de ploeg die de eerste helft de betere was. Steven vd Pal haalt ook de achterlijn en geeft een mooie trekbal op Robbert Zonderland die mooi de 2-1 binnenschiet. We zijn nu in de 60ste minuut en trainer Jan Willem Zwart brengt Jochem Hoekstra binnen de lijnen voor Jorn Pries. Hij is met zijn eerste balcontact heel dicht bij de 3-1 maar via een been gaat de bal net naast. De 3-1 laat te lang op zich wachten en TOP geeft nog één keer gas. Timo Breukelaar geeft een prima voorzet en Roelof Booij kopt rakelings over. De moegestreden Boris mag plaats maken voor Tim de Vries en die moet het gevaar Booij in de laatste minuten beteugelen. Keeper Geert de Lange moet ook nog een keer alles uit de kast halen bij een schot van Peter vd Werf om de 2-2 te voorkomen. De ruimtes worden steeds groter en Wietze Peterson maakt daar in de slotfase gebruik van. Op volle snelheid wordt hij aangetikt binnen de zestien en de uitstekende scheidsrechter Knol legt de bal op de stip. Wietse neemt zelf de penalty en schiet in de 88ste minuut de beslissende 3-1 binnen. Deze uiterst sportieve wedstrijd eindigt dus in een verdiende overwinning voor de Sweltjes. Door deze overwinning staan we nu nog maar drie puntjes achter op de nummer drie Oudehaske en vier puntjes op de Walde. Die komt nog op bezoek in Koudum. Volgende week moeten we naar de nieuwe kampioen Nijland. Bij deze nog gefeliciteerd! Thuis werd zeer ongelukkig verloren van Nijland en hopelijk wordt het een mooie open wedstrijd tussen twee teams die lekker willen voetballen volgende week.