Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen tonen karakter in de storm

Zaterdag 9 febr 2019 SDS- Oeverzwaluwen 0-2
Vorige week stopte de winterstop en moest er gespeeld worden op een knollentuin, vandaag waren de omstandigheden nog slechter namelijk een stormachtige wind op het kale sportpark in Easterein. Van voetbal was dan ook bijna geen sprake. Iedereen probeerde het wel, maar de wind was de baas vanmiddag.

Zonder de geblesseerde keeper Geert de Lange, Sjors Melchers, Boris Oosterbaan en Wietse Peterson moest er weer flink creatief gedacht worden door trainer Ton Haarman.
De ongeveer 100 toeschouwers stonden als schapen op elkaar tegen de kantine en probeerden daar de wedstrijd te volgen. Oeverzwaluwen speelde de eerste helft met een wind voordeel. Veel leverde dat niet op. De meeste ballen waren niet te belopen op het kunstgras. Het eerste gevaarlijk moment in de wedstrijd ontstaat uit een counter van SDS. De spits mag allen op keeper Andries Zijlstra afgaan, maar Robbert Zonderland grijpt vakkundig in en voorkomt daardoor een treffer van SDS. Uit de corners van Oeverzwaluwen komt ook niet veel gevaar omdat de ballen allemaal te ver voorbij de goal worden geschoten. We zullen de wind de schuld maar geven. Eigenlijk hebben beide keepers niet veel te doen en wordt er vooral om balbezit gestreden op het middenveld. Ja wat zullen van die eerste helft nog meer zeggen? Ik denk dat niemand daar veel lol aan heeft beleefd. Maar snel de kantine in om een warme chocolademelk of koffie, daar hebben de meeste toeschouwers volgens mij wel zin in.

De tweede helft begint voor Oeverzwaluwen direct beter. Met de wind tegen is het in de 48ste minuut Eise Feenstra die voor de Koudummers gevaarlijk doorkomt. Zijn schot wordt helaas geblokt, maar de eerste kans is een feit. Er is meer strijdlust bij onze jongens en meer dreiging. Na een kwartier in de tweede helft is het Steffen Haytema die Steven vd Pal vrij ziet staan en de bal precies op tijd afspeelt, Steven schiet de bal keihard in de lange hoek langs de keeper. Een terechte 0-1 voorsprong.
SDS komt nu ook uit hun schulp en geeft ook meer druk op onze verdediging. Die staan echter allemaal als rotsen in de branding. Dirk Blom, Wiebe Feenstra, Steffen Haytema toch allemaal nog jonkies die er toch maar mooi even staan vanmiddag. Bijna maakt SDS gelijk in de 65 ste minuut, maar Durk v Tuinen gaat mooi in de weg liggen van een aanstormende speler van SDS en voorkomt zo dat die uit kan halen. De spanning stijgt in het laatste kwartier maar op karakter houden onze jongens stand.
In de 90ste minuut komt dan nog het mooiste moment van de wedstrijd als de 16 jarige Steffen Haytema langs 4 spelers op de 16 meter dribbelt en de keeper met een stift passeert. Een schitterende goal en 0-2 op het scorebord. Als de scheidsrechter heeft afgefloten zijn er zeer verrassende uitslagen doorgekomen. De ongeslagen koploper Wolvega krijgt dik aan de broek van Heerenveense Boys met maar liefst 6-1! Laat dat nu net de volgende tegenstander van Oeverzwaluwen zijn. Een mooie wake up call. De Boys zijn dus in bloedvorm en willen heel graag meedoen om de prijzen in 3A. Een prachtig affiche volgend week in Koudum. Het is de strijd om de tweede plaats. Ook nummer 2 Scharnegoutum verliest verrassend van runner up Heeg. En zakt nu weer naar de derde plek. Nu al zin in zaterdag! Tot ziens maar weer.

Meer mooie foto’s staan hier (met dank aan Henk Bootsma)