Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen verliest aansluiting bij de topteams

Zaterdag 28 jan 2018 Oudehaske- Oeverzwaluwen 2-1

Na een winterstop die eigenlijk geen winterstop genoemd mag worden, moesten onze jongens meteen de eerste wedstrijd na de onderbreking aantreden tegen de trotse koploper in 3A Oudehaske. De thuisclub heeft de hele winterstop door kunnen trainen op hun kunstgrasveld, dit in tegenstelling tot Oeverzwaluwen die de laatste twee maanden geen normale training heeft kunnen volgen vanwege de regen een zeer slechte grasvelden.

Maar ondanks deze slechte voorbereidingsfase moest er gewoon gespeeld worden en daar hadden de jongens ook wel weer eens zin in. Het belang van deze wedstrijd was duidelijk, Oudehaske wil graag kampioen worden en wij graag meedoen om de titel. Dat laatste wordt na vandaag schier onmogelijk. Een achterstand van 12 punten poets je niet zomaar weer weg.

Beide ploegen beginnen de wedstrijd aanvallend, waarbij aan beide kanten grote kansen zijn. Eise Feenstra is er nog het dichtst bij al hij met een mooie omhaal de lat raakt. Helaas krijgen we het deksel op de neus, als er een diepe bal achter de verdediging valt en keeper Kees Witteveen net niet bij de bal kan. Klein kunstje voor de spits om de 1-0 aan te tekenen.

Daarna is het zoeken voor de ploeg van vertrekkend trainer Jan Willem Zwart. Veel duels en hoge ballen en het mooie voetbal van de beginfase is eruit. Verder weinig hoogtepunten.

We gaan dus rusten met een 1-0 achterstand.

Oudehaske komt goed uit de rust want na vijf minuten mag hun buitenspeler alleen op Kees afgaan, die redt uitstekend met zijn voet en zo blijft het gelukkig nog maar 1-0. Nu breekt er een fase aan waarin scheidsrechter Muitjens een hele moeilijke wedstrijd gaat krijgen. Er wordt scherp gevoetbald, en over en weer worden overtredingen gemaakt, niet consequent optreden en teveel pratende voetballers maken het hem nu wel heel moeilijk. Dit wordt er niet beter op, als hij een terugspeelbal van Oudehaske tot grote spijt van Oeverzwaluwen niet bestraft. Tot overmaat van ramp maakt de thuisclub dan in de 62 ste minuut de 2-0. Het wordt nu een kaarten festival, de meesten terecht overigens. In de 64ste minuut is het Boris Oosterbaan die een mooie dieptepass op Eise geeft en die maakt die kans keurig af 2-1. Na lang blessure leed komt dan eindelijk topschutter Wietse Peterson weer een tussen de lijnen. Hij is met een prachtige kopbal dicht bij de 2-2, maar de Oudehaske keeper redt geweldig. In de slotfase is alles mogelijk en is er nog steeds veel irritatie aanwezig bij de teams. Dieptepunt is hierbij als een Oudehaske speler een Oeverzwaluwen speler tijdens het nemen van een vrije trap omloopt. Gelukkig loopt het duel niet echt uit de hand, maar leuk is anders. In de laatste minuut gaat Eise nog een keer op de keeper af maar raakt de buitenkant paal. Ik denk dat een gelijkspel meer recht aan de verhouding had gedaan, maar de punten blijven dus in Oudehaske.

Volgende week op naar Easterien. Na afloop werd in de kleedkamer aan de spelersgroep bekend gemaakt dat de Lemster topschutter Ton Haarman de nieuwe trainer wordt. Ton heeft zelf jaren bij CVVO en ONS gespeeld, dus daar kunnen onze jongens nog heel veel van leren. Tot volgende week maar weer!