Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen verliest ongeslagen status

Zaterdag 2 febr 2019 Oeverzwaluwen – Scharnegoutum 0-1
Na een winterstop waarin er veel op kunstgras werd gespeeld mochten de mannen van Haarman zaterdag dan eindelijk weer eens de groene weide in. Nou ja groen, een knollentuin kan je beter zeggen. Goed voetbal was onmogelijk. Scharnegoutum besliste het duel in de eerste helft door een prachtige treffer na een verdedigingsfout in de Koudummer defensie.
Jaider Pommer wordt de matchwinnaar. Verder kan de eerste helft schriftelijk worden afgedaan. Scharnegoutum is de betere ploeg en krijgt de meeste kansen op de 0-2 maar vergeet te scoren. Oeverzwaluwen zet daar alleen een afstandsschot van Steffen Haytema tegenover.

Na de rustpauze is de partij meer in evenwicht al krijgt Scharnegoutum een stuk of tien corners waaruit ze levensgevaarlijk zijn. Door hun fysieke sterkte met veel lange jongens in hun team zit wederom de 0-2 eerder in de lucht dan de 1-1. Oeverzwaluwen heeft wat wisselingen in hun team aangebracht en brengt in de tweede helft de van wereldreis teruggekeerde Yvo Kramer, Jochem Hoekstra en Ingmar de Vries in het veld. Helaas valt de 1-1 niet in Koudum. De Sweltjes zijn zwaar op zoek naar hun vorm en hopelijk is er volgende week meer samenhang te ontdekken in het spel. Eerlijkheid gebied te zeggen dat er wel wat spelers misten vandaag, waarbij de naam van spits Wytze Peterson voor de rest van het seizoen zal ontbreken wegens een ernstige knieblessure. Ook koploper Wolvega liet voor het eerst dit seizoen punten liggen tegen het tegen degradatiestrijd spelende DWP 4-4. De competitie begint aan de tweede helft en die zorgt meestal voor een heel ander beeld dan voor de winter. Ook de Walde heeft de eerste winst binnen na 13 wedstrijden en zullen daar zeer blij mee zijn. Het spel is weer op de wagen in 2019.
Volgende week uit naar SDS. Mooie kantine, op kunstgras dus dat gaat zeker door! Tot sneon dan mar wer!